- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Anunțul oficial făcut de OMV! Activele pe care le-a scos la vânzare

06 Mar, 11:32 • Gorgorin iulia
OMV a anunțat oficial, la sfârșitul lunii februarie, că a scos la vânzare activele sale de explorare și producție din regiunea Asia-Pacific.
Anunțul oficial făcut de OMV! Activele pe care le-a scos la vânzare

Grupul austriac OMV, principalul acționar al celei mai importante companii autohtone de petrol și gaze, OMV Petrom, a decis să scoată la vânzare activele sale de explorare și producție din regiunea Asia-Pacific, conform profit.ro

Citiți și: OMV Petrom, întorsătură de 180 de grade! Compania va plăti taxa de solidaritate! Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de Guvern

OMV scoate la vânzare activele de petrol și gaze din Asia de Sud-Est

OMV
OMV

Presa austriacă scrie că tentativa de a-și vinde o mare parte din business-ul de explorare și producție (mai puțin OMV Petrom) către un consorțiu norvegian sau către fondul de investiții Carlyle, nu a fost încununată cu succes.

În actualul context dificil de pe piața gazelor, OMV pare a fi decis în cele din urmă să păstreze în portofoliu activele de explorare și producție din Nordul Europei, din România și din Africa.

La vânzare sunt scoase jumătate din acțiunile deținute de OMV în SapuraOMV Upstream – societatea mixtă 50/50 cu Sapura Energy din Malaezia.

SapuraOMV a produs peste 30.000 de barili de echivalent petrol pe zi în 2021 și a avut ambiția declarată de a ajunge la o producție de 100.000 bpd prin creștere organică și fuziuni și achiziții în următorii cinci până la opt ani, conform upstreamonline.com

De asemenea, compania caută un cumpărător pentru 100% din acțiunile sale în OMV Noua Zeelandă.

OMV a precizat că procesul de vânzare este așteptat să se desfășoare în următoarele luni.

“Comitetul Executiv al OMV a decis să exploreze posibilitățile de vânzare a activelor E&P (explorare și producție -n.r.) din regiunea Asia-Pacific și să inițieze procesul de vânzare aferent pentru potențiala cesionare a pachetului de 50% din capitalul social emis al SapuraOMV Upstream Sdn. Bhd. în Malaezia și 100% din acțiunile OMV New Zealand Limited”, au anunțat reprezentanții OMV.

În cadrul procesului de vânzare, OMV, în coordonare cu autoritățile de reglementare competente și autoritățile guvernamentale, va invita, într-o primă etapă, părțile potențial interesate, să depună scrisori de intenție și, într-o a doua etapă, să depună oferte angajante.

“Procesul de vânzare este de așteptat să aibă loc în următoarele luni. O potențială vânzare este încă supusă aprobării Consiliului de Supraveghere al OMV și a autorităților guvernamentale competente”, a precizat compania austriacî.

De asemenea, Bloomberg a anunțat la începutul acestei luni că OMV analizează vânzarea mai multor active internaționale pe segmentul upstream, în contextul în care principalul acționar al OMV Petrom intenționează să renunțe treptat la operațiunile de explorare și producție de hidrocarburi.

Totodată, OMV lucrează cu consilierii pentru a evalua interesul pentru portofoliul său upstream de miliarde de dolari din partea fondurilor de private equity și a unor cumpărători strategici.

Citiți și: Ce se va întâmpla în Marea Neagră după scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom. Anunțul făcut de un oficial în Ministerul Energie

Tags: