- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Artificiile, interzise într-o țară din Europa! Autoritățile vor să adopte decizia, după ce anul trecut au existat pagube de 18 milioane de euro de Revelion

19 Dec, 09:28 • Fundeanu Madalina
Țara din Europa care vrea interzicerea artificiilor! Din cauza pagubelor de aproximativ 18 milioane de euro, de anul trecut, sindicatele olandeze de poliție cer interzicerea la nivel național a folosirii acestora în noaptea de Revelion.
Artificiile, interzise într-o țară din Europa! Autoritățile vor să adopte decizia, după ce anul trecut au existat pagube de 18 milioane de euro de Revelion

Tot mai multe state din Europa vor să introducă măsura interzicerii artificiilor, din cauza nerespectării regulilor de folosință, dar și din cauza pagubelor pe care le produc în fiecare an în perioada sărbătorilor, potrivit datelor transmise de Antena 3 CNN.

Țara din Europa care vrea interzicerea artificiilor

Din cauza pagubelor de aproximativ 18 milioane de euro, de anul trecut, sindicatele olandeze de poliție cer interzicerea la nivel național a folosirii materialele pirotehnice rezidențiale în noaptea de Revelion.

Sindicatele din Olanda au făcut un apel pentru interzicerea la nivel național a artificiilor rezidențiale în noaptea de Revelion, susținând că acest lucru este necesar din cauza condițiilor de muncă „nesigure” ale paramedicilor, pompierilor și poliției.

Anul trecut, în ajunul Anului Nou, cei afectați de artificii au fost polițiștii care au intervenit, dar și ambulanțele care au avut un număr mare de solicitări pentru a-i trata pe cei care s-au rănit.

Mai mult de atât, pompierii au avut sute de intervenții pentru stingerea incendiilor produse de materialele pirotehnice. Unii dintre cei implicați în astfel de operațiuni spun că au impresia că lucrează ca într-o zonă de război.

În aceste condiții, mai multe orașe din Olanda au dispus astfel de interdicții pe timpul Revelionului, însă sindicatele vor o lege la nivel național întrucât interdicțiile locale privind artificiile sunt ineficiente și complică aplicarea legii

Doar anul trecut, de Revelion, au fost raportate 14.806 incidente produse de artificii, în care 52 de persoane au suferit arsuri grave, iar cei mai mulți dintre pacienți aveau vârste sub 18 ani, notează NL Times.

Citește și: Bucureștiul a devenit o reală atracție turistică! De unde vin cei mai mulți turiști străini

artificii
artificii

Agenția Națională pentru Protecția Mediului: Artificiile de Anul Nou poluează aerul și afectează păsările și animalele

Materialele pirotehnice poluează aerul și sunt un dezastru pentru păsările și animalele sălbatice sau pentru cele domestice, de aceea este recomandat ca și în România să renunțăm la folosirea lor, atrage atenția Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM). Folosite în spectacole publice sau private de Revelion, artificiile pot provoca, pe termen scurt, niveluri foarte ridicate de particule în aer, potrivit HotNews.ro.

Conform sursei precizate, cu toate că în ultimii 10 ani cantitatea de artificii de pe piață s-a diminuat constant, de Revelion s-au înregistrat aproape în fiecare an, depășiri ale limitelor particulelor poluante și ale valorilor de dioxid și monoxid de carbon sau de azot, din cauza acestora.

„Imediat după miezul nopții putem asista la creșteri ale poluării aerului, mai ales dacă va fi o perioadă de calm atmosferic.

Cu toate acestea, în ultimii ani, s-a înregistrat o îmbunătățire generală a situației, prin emisii tot mai scăzute, dar artificiile de Anul Nou pot produce poluare, de aceea este recomandat să reducem la minimum folosirea lor, mai ales că fumul și gazele – dioxid de carbon, monoxid de carbon și azot – eliberate în aer în momentul stingerii sunt nocive pentru oameni și natură, fiind considerate parte din principalele surse de poluare”, a transmis Laurențiu Alexandru Păștinaru, Președintele ANPM.

Vezi și: Opt companii au semnat contracte pentru schema de ajutor în industria prelucrătoare! Compania controlată de familia Umbrărescu, înlocuită cu Chimcomplex!