- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Binance se pregătește să dea lovitura. Compania va aduce o nouă opțiune pentru investitori: monedele stabile

01 Aug, 15:44 • Lupu Alexandra
Binance aduce pe piață monede stabile. Investitorii vor avea o nouă opțiune.
Binance se pregătește să dea lovitura. Compania va aduce o nouă opțiune pentru investitori: monedele stabile

CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao a informat că se află în căutarea unor soluții pentru a aduce pe piață monede stabile algoritmice mai mici, informează stiripesurse.ro. Compania încearcă să le ofere investitorilor alte opțiuni decât cele existente deja, prezentate de giganții la nivel mondial.

Binance se pregătește să dea lovitura

Se naște o nouă concurență pe piață! Binance caută soluții pentru a aduce pe piață monedele stabile, fiind o altă variantă potrivită pentru investitori, pe lângă opțiunile existente deja, oferite de giganții monedelor.

Din acest punct de vedere, Changpeng „CZ” Zhao a precizat că nu a dat până acum de niciun raport audit al USDT pe marginea acestui subiect. El menționează că inclusiv monedele stabile bine reglementate și bine audiate vin la pachet cu riscuri imprevizibile.

Citește și despre: Eurobarometru: 71% dintre români susțin puternic trecerea la moneda euro, deși țara noastră nu îndeplinește toate criteriile necesare

„Eu personal nu am văzut niciun raport de audit al USDT. Nu cred că majoritatea oamenilor cu care am vorbit nu au văzut asta. Deci este un fel de cutie neagră pentru că pur și simplu nu știm”, declară CEO-ul Binance.

„Ar trebui să lucrăm cu cât mai multe monede stabile posibil. Nu ar trebui să avem un singur pariu”, a spus el.

Binance / Foto: Reuters
Binance / Foto: Reuters

Platforma de infrastructură blockchain Paxos Trust Company și -a încheiat parteneriatul cu Binance pe data de 13 februarie. De la acel moment, platforma a încetat să mai producă monede stabile BUSD. Totul s-a întâmplat în urma unui ordin din partea Departamentului de Servicii Financiare din New York.

CZ a dezvăluit, ca urmare a riscurilor de reglementare și de transparență, că Binance lucrează la stablecoins algoritmice, precum și la diversificarea parteneriatelor sale stablecoin. Compania vrea să se diversifice.

„De fapt avem o echipă mică care lucrează la monede stabile algo în diferite locuri, care nu sunt la scară mare, dar sunt foarte relevante la nivel local în acele locuri”, declară Changpeng „CZ” Zhao.

„Așa că abordarea noastră este, știți, având în vedere că totul are un anumit risc, să ne diversificăm și să vedem care dintre ele crește”, adaugă el.

Vezi și: Moneda veche care te poate îmbogăți. Se vinde cu 3.000 de euro pe internet