- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bonus de inflație în valoare de 3.000 de euro pentru guvernanții din Germania, fără taxe. Olaf Scholz vrea să beneficieze de noul contract colectiv adresat sectorului public

13 Jun, 18:46 • Bocioacă Bianca
Cancelarul federal al Germaniei și miniștrii săi ar putea beneficia de un bonus de inflație în valoare de 3.000 de euro, fără taxe.
Bonus de inflație în valoare de 3.000 de euro pentru guvernanții din Germania, fără taxe. Olaf Scholz vrea să beneficieze de noul contract colectiv adresat sectorului public

Bonus de inflație pentru guvernanții germani. Cancelarul federal al Germaniei și miniștrii săi sunt angajați la stat, așa că trebuie să beneficieze și ei de noul contract colectiv pentru sectorul public. Recent, a fost propus un proiect de lege care prevede să li se acorde un bonus de inflație, în baza contractului colectiv.

Citește și: S-a gripat motorul Europei. Germania a intrat în recesiune, PIB-ul a scăzut cu 0,3%

Bonus de inflație pentru guvernanții din Germania

Conform presei germane, cancelarul Olaf Scholz și cei 16 miniștrii ai săi vor primi un bonus de inflație, fără taxe, de 3.000 de euro.

„Pentru a atenua consecințele creșterii prețurilor de consum, membrilor guvernului federal li se va acorda o plată specială unică de 1.240 de euro pentru iunie și o plată specială de 220 de euro pe lună pentru lunile iulie 2023 până în februarie 2024”, conform unei relatări a publicației „Bild am Sonntag”, citează ziarulromanesc.de.

Proiectul preia un acord privind contractul colectiv de muncă în sectorul public pentru guvernul federal și cele locale. Proiectul propus de Ministerul Federal de Interne nu prevede numai transferul contractului colectiv către funcționarii publici, judecători, soldați și pensionari, ci și către membrii cabinetului.

Citește și: Germania recunoaște dacă va sprijini sau nu România în procesul de aderare la Schengen! „Oamenii s-au ridicat împotriva unui regim opresiv”

Cetățenii din Germania se confruntă în prezent cu costuri mari și în creștere din cauza războiului  din Ucraina, fie pentru electricitate, gaz sau alimente, prețurile fiind la niveluri record.

Pe lângă o frână de preț la energie electrică, o creștere a alocației pentru copii sau o plată unică pentru pensionari, companiile pot plăti angajaților o primă de inflație. Aceasta este o plată unică fără taxe și asigurări sociale.