- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Budapesta va avea un cartier cu zgârie nori „în stil Dubai”

05 Dec, 15:12 • Andrei Alina
Noul cartier ”în stil Dubai” va fi construit în nord-estul zonei Pesta. Cartierul de lux din Budapesta ar costa circa 6 miliarde de euro, bani proveniți în principal fonduri străine.
Budapesta va avea un cartier cu zgârie nori în stil Dubai

Ungaria plănuieşte să construiască la Budapesta un cartier cu zgârie nori „în stil Dubai”. Noul centru „în stil Dubai” va fi ridicat în jurul unei gări parţial dezafectate din Budapesta, pentru o sumă estimată la 6 miliarde de euro, folosind în principal fonduri străine, scrie Mediafax.

Noul cartier ”în stil Dubai” va fi amplasat în nord-estul zonei Pesta, deţinut de căile ferate de stat din Ungaria. Cel puțin 5 miliarde de euro din costul proiectului vor fi investiţii private, a declarat Janos Lazar, ministrul responsabil pentru Construcţii şi Transporturi. Restul de un miliard de euro va fi acoperit de Guvernul Ungariei. Banii guvernului ar urma să fie folosiți pentru a îmbunătăţi infrastructura, a mai spus el.

Janos Lazar nu a dorit să dezvăluie numele investitorului străin, dar a precizat totuși că este unul dintre cei mai mari din lume şi că afacerea va face obiectul unui acord interguvernamental. Presa locală scrie că ar fi vorba despre un investitor cu sediul în Emiratele Arabe Unite, informează Bloomberg.

Budapesta va avea un cartier cu zgârie nori „în stil Dubai”. Municipalitatea nu este de acord

Construirea de zgârie-nori este în prezent interzisă în Pesta, deşi Lazar a declarat că noul sediu central al companiei petroliere Mol, înalt de 143 de metri, ar putea deschide în mod inevitabil calea spre construirea altor astfel de „monstruozităţi”.

Planuri similare de dezvoltare a unor zone din jurul altor gări din Budapesta au eşuat în trecut. Administraţia municipală a criticat deja noul centru planificat, care ar modifica peisajul urban într-un cartier istoric al Budapestei.