- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Buget record pentru Sectorul 4! În 2023 primăria va avea la dispoziție 3,4 miliarde de lei

21 Jan, 12:45 • Cornel Ghimeșan
Sectorul 4 va avea în 2023 un buget record! Acesta se va ridica la suma de 3,4 miliarde de lei. Aceștia vor fi redirecționați în principal către marile proiecte comunitare începute și spre unele noi care apar pe agenda primăriei.
Buget record pentru Sectorul 4! În 2023 primăria va avea la dispoziție 3,4 miliarde de lei

2023 unrează să fie un an prolific pentru Sectorul 4, care anul acesta beneficiază de un buget record. Suma din bugetul local se ridică la 3,4 miliarde de lei, reprezentând recordul absolut al ultimilor 34 de ani. Comparativ cu anul 2022, este înregistrată o creștere substanțială, de peste 1,1 miliarde de lei. Această majorare a rezultat, în principal, din accesarea cu succes a proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă.

Alte articole: Toți crescătorii de animale primesc vești noi de la Guvern! Ce sume de bani vor fi oferite în 2023

Aproximativ două treimi (2,2 miliarde de lei) din acești bani vor direcționați către marile proiecte ale comunității, atât cele începute deja, cât și altele noi, care sunt necesare în demersul asumat la nivelul autorității locale și anume acela de a transforma Sectorul 4 în „Capitala Bucureștiului”. Consiliul Local al Sectorului 4 urmează să aprobe proiectul de buget pentru anul 2023 care a fost discutat ieri cu ocazia dezbaterii publice.

Ce proiecte are în plan Primăria Sectorului 4

Unele dintre cele mai mari proiecte, care vor fi realizate cu ajutorul acestor bani, vizează zona de sud a Capitalei, pentru a reduce decalajul de dezvoltare pe care îl înregistrează față de nordul Bucureștiului. Cea mai mare sumă va fi alocată pentru reabilitarea blocurilor de locuințe. Aceasta provine intregral din fondurile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Acest lucru se traduce în felul următor: cu peste 1,3 miliarde lei, în 2023 vor fi reabilitate termic 201 imobile.  De asemenea, 450 de milioane de lei vor fi alocați pentru modernizarea, reabilitarea și consolidarea unităților de învățămând din Sectorul 4.

Bugetul sectorului 4 în 2023

Prin bugetul pentru anul în curs, sunt alocate și sume de bani pentru continuarea lucrărilor la cele mai importante obiective aflate în diferite faze de execuție, cum ar fi: Pasajul Europa Unită (55 milioane de lei), Patinoarul Berceni Arena (32 milioane de lei), Parcul Tudor Arghezi (20 milioane de lei),  Amfiteatrul Carol Davila (8 milioane de lei), stația de pompieri Perșani (8 milioane de lei), Piața Norilor (16 milioane de lei), pasajul pietonal Eroii Revoluției (5,5 milioane de lei) sau Centrul Medical Carol Davila (5 milioane de lei).

Bugetul acoperă de asemenea și sumele necesare pentru continuarea lucrărilor de regenerare urbană a spațiilor publice din sector, în special pentru reabilitarea arterelor de circulație (50 milioane de lei), modernizarea iluminatului public (12 milioane de lei) și modernizarea ghenelor (17 milioane de lei). Diferența, de până la 2,2 miliarde de lei, va merge în lucrări de reparații și întreținere a altor obiective de investiții aflate în administrarea Sectorului 4.

„Efieciența se măsoară în rezultate, fapt pentru care sunt bucuros să observ că acest lucru se reflectă și în strucutura bugetului local pentru anul 2023. Cu acești bani, continuăm demersul pe care ni l-am asumat împreună, acela de a face tot ce ține de noi pentru a transforma comunitatea noastră într-una cu care să ne putem mândri!”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Citește și: Viktor Orban curăță armata maghiară de generalii și ofițerii pro-NATO. Aproximativ 157 de militari au fost demiși

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult