- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți crescătorii de animale primesc vești noi de la Guvern! Ce sume de bani vor fi oferite în 2023

20 Jan, 23:45 • Bumbeneci Diana
Executivul anunță ce bani va oferi crescătorilor de animale. Pentru 2023, sumele au fost deja stabilite oficial.
Toți crescătorii de animale primesc vești noi de la Guvern! Ce sume de bani vor fi oferite în 2023

Bani de la Guvern pentru crescătorii de animale din țara noastră. Au fost anunțate oficial plățile care se vor face și ce bani sunt disponibili anul acesta, anunță AgroTV.

Au fost anunțate sumele alocate ca ajutor de stat pentru crescătorii de animale din țara noastră. Anul 2023 vine cu mai mult sprijin pentru românii care lucrează în acest domeniu.

Citește și: Telemeaua de Ibănești, la un pas de a deveni primul produs din România certificat la nivel mondial. Care este secretul acestui tip de brânză

În acest sens, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), suma alocată ajutorului de stat pentru crescătorii de animale în perioada pentru 1 ianuarie – 30 iunie 2023 este de 127 de milioane de lei. Această sumă este formată din două mari componente.

Bani pentru crescătorii de animale
Bani pentru crescătorii de animale

Prima componentă face referire la creditele de angajament. Acestea sunt în valoare de  53.000.000 lei, din care 23.002.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine și 29.998.000 lei pentru speciile ovine şi caprine.

A doua componentă este creată pentru credite bugetare, în valoare de 74.000.000 lei. Din suma totală, 32.116.000 lei sunt pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine și 41.884.000 lei pentru speciile ovine şi caprine.

Conform noului document legislativ, sumele de bani ce vor ajunge la români se asigură de la bugetul de stat. Trebuie ținut cont că banii se vor asigura în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2023.

Ai mai putea citi: Schimbare majoră în România! Se scumpesc terenurile agricole, în plină criză economică

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult