- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cât câștigă culegătorii de roșii din Germania sau Austria în 2024. Jobul vine la pachet cu salarii uriașe și o listă lungă de beneficii

23 May, 09:35 • Fundeanu Madalina
Salariile culegătorilor de roșii din Germania sau Austria. Aceștia câștigă la fel de mult ca primarii!
Cât câștigă culegătorii de roșii din Germania sau Austria în 2024. Jobul vine la pachet cu salarii uriașe și o listă lungă de beneficii

Culegătorii de roșii din Germania sau Austria primesc salarii semnificativ mai mari decât cei care merg la cules de sparanghel sau căpșune în Spania. În această perioadă, pe site-urile pe recrutare, a fost publicat un job special pentru românii care sunt dispuși să plece în Germania sau Austria pentru a munci full-time, conform Bugetul.ro.

Salariile culegătorilor de roșii din Germania sau Austria. Aceștia câștigă la fel de mult ca primarii!

Pentru un astfel de loc de muncă, este oferit un salariu impresionant, la care mulți primari din România nici nu îndrăznesc să spere. Ca să fii culegător de roșii nu ai nevoie de studii, ci doar să îndeplinești câteva criterii extrem de simple.

În vreme ce românii din țară încă lucrează pe salariul minim pe economie, care nu este nici măcar 2.100 de lei, cei care aleg să meargă la cules de roșii în Germania sau în Austria încasează nu mai puțin de 2.000 de euro! Calculat în baza cursului BNR de la momentul actual, suma este de aproape 10.000 de lei.

„Se caută personal pentru cules de roșii în diverse regiuni din Germania și Austria. Activitatea se desfășoară într-un singur schimb, iar angajatorul oferă cazare, mâncare și transport zilnic la locul de muncă.

Salariul este de 2.000 euro net pe lună, cu posibilitatea de creștere în funcție de orele suplimentare lucrate”, este notat în anunțul postat pe Jooble.

Ai mai putea citi: Secretul pensionarilor care primesc 5.800 de euro pe lună, în România. Pensiile de lux la care românii de rând nici nu visează

culegători de roșii
culegători de roșii

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru un job de culegător de roșii

Potrivit anunțului, cei care doresc să fie culegători de roșii și să câștige salariu de edil trebuie să fie:

  • serioși;
  • punctuali;
  • dispuși să lucreze în echipă;
  • să nu aibă cazier judiciar;
  • să aibă o bună condiție, atât fizică, pentru munca de la câmp, cât și psihică.

Salariul este de 2.000 de euro, dar pe lângă acești bani se oferă și alte beneficii. Spre exemplu, cei care vor presta ore suplimentare vor reuși să primească sume mult mai mari. Nu este o cerință obligatorie, dar cine știe că are mare nevoie de bani, trebuie să știe că există și această opțiune.

Culegătorii de roșii români care vor pleca în Germania sau Austria vor avea și cazarea asigurată de patroni. De asemenea, transportul zilnic va fi decontat.

În plus, cei care au copii vor primi chiar alocație din partea angajaților, pentru fiecare minor în parte, potrivit anunțului de angajare.

Vezi și: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”România, de la aderarea de la UE a beneficiat de 41 de miliarde de euro pentru agricultură”