- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Categoria de persoane care primește lunar de la stat suma de 1.000 de dolari! Un senator susține că demersul este neconstituțional

04 Feb, 09:50 • Bucătaru Gabriela
Autoritățile din statul american Texas au lansat în 2022 un program de venit garantat finanțat de contribuabili prin care sunt sprijinite 135 de familii cu venituri mici din orașul Austin. Lunar, cei care fac parte din această categorie de persoane vulnerabile primesc de la stat suma de 1.000 de dolari.
Categoria de persoane care primește lunar de la stat suma de 1.000 de dolari! Un senator susține că demersul este neconstituțional

Categoria de persoane care primește lunar de la stat suma de 1.000 de dolari! Aceste ajutoare fac parte dintr-un program pilot, iar finanțarea pentru 85 de familii a provenit de la orașul Austin, în timp ce donațiile filantropice le-au finanțat pe celelalte 50.

Citește și Se dau bani de la Ministerul Muncii. 16.000 de români vor beneficia de ajutor

Categoria de persoane care primește lunar de la stat suma de 1.000 de dolari!

Inițiatorii acestui program spun că acesta este un mijloc de a scoate oamenii din sărăcie și de a-i ajuta să își permită o locuință, potrivit Business Insider.

„Știm că, dacă avem încredere în oameni pentru a lua deciziile corecte pentru ei înșiși și pentru familiile lor, vom avea rezultate mai bune. Acest lucru duce la locuri de muncă mai bune, la creșterea economiei, la siguranța alimentară, la siguranța locuinței”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul orașului.

Chiar dacă programul s-a încheiat în luna august a anului trecut, un raport al Institutului Urban, arată că acesta i-a ajutat, de fapt, pe participanții săi să plătească pentru locuințe și mâncare.

Potrivit raportului, beneficiarii acestui program au cheltuit în medie mai mult de jumătate din banii pe care i-au primit pe locuințe.

În plus, sondajele efectuate pe tot parcursul desfășurării programului arată că participanții erau substanțial mai siguri de locuințe decât atunci când s-au înscris.

Totodată, se pare că programul a contribuit la reducerea insecurității alimentare în rândul beneficiarilor, numărul participanților care au raportat că nu își pot permite să mănânce o masă echilibrată a scăzut cu 17 %, după un an.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, senatorul de stat Paul Bettencourt a trimis o scrisoare procurorului general al statului în care solicită să declare neconstituțional un program similar care ar urma să se desfășoare în Houston.

La începutul lunii ianuarie, comitatul Harris, care include Houston, a lansat un program de venit garantat care oferă rezidenților cu venituri mici 500 de dolari pe lună.

De asemenea, mai multe alte orașe din jurul Statelor Unite experimentează proiecte cu venituri de bază pentru a-i sprijini pe rezidenții cei mai vulnerabili.

De exemplu, în Baltimore, fundația „Baltimore Young Families Success Fund” oferă tinerilor părinți suma de 1.000 de dolari pe lună, iar în Denver, a fost extins un program de venit de bază care oferă unor oameni până la 1.000 de dolari pe lună, asta după ce participanții s-au simțit mai siguri pentru că își permiteau o locuință

Citește și Atenție, tentativă de fraudă în numele Hidroelectrica. Cum ne protejăm de cei care ne vor banii și datele?