- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ce s-a întâmplat cu doi șoferi români prinși de polițiști că au condus 30 de ore. Zeci de pasageri au fost obligați să aștepte ore la rând

24 Jan, 14:37 • Stefan Simion
Doi șoferi români au fost prinși de polițiștii din Germania că nu au dormit și au condus 30 de ore în continuu. Decizia oamenilor legii este uluitoare.
Ce s-a întâmplat cu doi șoferi români prinși de polițiști că au condus 30 de ore. Zeci de pasageri au fost obligați să aștepte ore la rând

Doi șoferi români de autocar au fost obligați de polițiștii din Germania să se culce, după ce au condus 30 de ore. Din acest motiv, 42 de pasageri au așteptat după ei. Cei doi șoferi au fost opriți de polițiștii din Germania pe autostradă. După ce au constatat că se aflau în trafic de zeci de ore, agenții i-au amendat pe cei doi și i-au obligat să se culce.

Șoferi obligați să doarmă

Cei doi șoferi români, care se îndreptau spre Franța, au fost opriți de polițiștii din Germania pe autostradă.

În urma controlului, polițiștii au constatat că, înainte de a pleca din România, cei doi șoferi avuseseră o pauză de doar trei ore, după ce s-au întors dintr-o altă cursă. În acest sens, agenții au luat decizia să direcționeze autocarul către o stație de camioane, iar șoferii au fost trimiși, înainte de a-și continua călătoria, să se odihnească, scrie site-ul televiziunii regionale Südwestrundfunk, citat de Antena3.

Citește și: Petre Daea pune agricultorii în alertă! Ce se va întâmpla cu toate culturile din România

Mai mult, cei doi șoferi au fost amendați. Sancțiunea a fost aplicată și în cazul firmei de transport la care sunt angajați.

În 2022, polițiștii din Grünstadt au descoperit un caz destul de similar. Este vorba despre un caz care a fost semnalat chiar de către un pasager.

La momentul respectiv, autocarul care transporta 71 de pasageri, era condus, pe rând, de trei șoferi. În momentul controlului, polițiștii au descoperit că aceștia conduceau de trei zile, fără pauze pentru odihnă.

Mai mult, șoferii nu dețineau permis de conducere pentru autocare. Astfel, cei trei s-au ales cu dosare penale, iar alți trei șoferi au fost nevoiți să vină să preia autobuzul.

Citește și: Noi carduri pentru plata energie. A fost modificat și certificatul pentru validarea datoriilor

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult