- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cel mai bine plătit loc de muncă, pe care nu-l vrea nimeni. Salariul este de 50.000 de euro

27 Oct, 11:23 • stefan.vlad
Cel mai bine plătit loc de muncă, pe care nu-l vrea nimeni. Salariul este unul uriaş, de 50.000 de euro, însă oamenii nu se încumetă la interviuri. Angajatorul a încercat mai multe variante, în lipsă de candidați, a extins căutările la nivel global.
Cel mai bine plătit loc de muncă, pe care nu-l vrea nimeni. Salariul este de 50.000 de euro

Cel mai bine plătit loc de muncă, pe care nu-l vrea nimeni. Departamentul de Conservare angajează supraveghetor pentru biodiversitate pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud a Noii Zeelande, aceasta fiind un sit al Patrimoniului Mondial Unesco.

Locul de muncă este în Te Wahipounamu, o zonă care cuprinde 26.000 de kilometri pătrați de lanțuri muntoase, plaje izolate și păduri native, iar naveta se va face cu elicopterul.

Peisajul este unul cate te lasă cu gura căscată, pentru că lanțurile muntoase ale zonei sunt, de fapt, fundalul Munților Albi (Ered Nimrais), acolo unde a fost filmat „Stăpânul Inelelor”. În ciuda salariului uriaș, nu se găseşte niciun candidat pentru postul vacant. Cum niciun localnic nu a fost interest de acest loc de muncă, angajatorul a extins căutările la nivel global.

Citeşte şi: Criza economică provoacă probleme românilor. Cei mai mulți dintre salariați își caută deja al doilea loc de muncă

Cel mai bine plătit loc de muncă, pe care nu-l vrea nimeni

Atribuţiile angajatului este să monitorizeze populațiile nou descoperite de kiwi Haast tokoeka, dar și populațiile locale de foci și șopârle. În plus, va trebui să depună eforturi pentru controlul prădătorilor și să numere și păsările cântătoare din zonă.

Anunțul angajatorului descrie regiunea ca fiind un „loc extrem de special de locuit, înconjurat de munți și de ocean, cu activități nesfîrșite pentru un pasionat de aer liber”, iar salariile variază între 41.000 și 53.000 de dolari americani.

Până acum, numai trei oameni au cerut informații despre acest loc de muncă, după cum anunță publicația New Zealand Herald, citată de Playtech.ro.

Managerul de operațiuni al Departamentului de Conservare, Wayne Costello, anunță că locul de muncă este potrivit pentru oamenii cărora le place să petreacă timpul în natură și se simt bine cu un anumit grad de izolare.

Se lucrează într-unul dintre cele mai uimitoare medii naturale pe care țara le are de oferit. Este pur și simplu spectaculos. Dar nu este pentru toată lumea. Ar trebui să fii autonom și să poți lucra în aer liber. Dacă ești interesat de operă și teatru, probabil că nu este pentru tine”, a declarat Wayne Costello.