- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cererile pentru ceasurile produse de Rolex au explodat. Compania începe construcția a trei noi fabrici în Elveția

15 Mar, 00:58 • Cornel Ghimeșan
Cererile pentru ceasurile Rolex au înregistrat o creștere fără precedent astfel încât grupul elvețian a decis să pună la punct trei facilități temporare de producție care vor începe să producă ceasuri de lux începând din anul 2025.
Cererile pentru ceasurile produse de Rolex au explodat. Compania începe construcția a trei noi fabrici în Elveția

Compania începe construcția a trei noi fabrici în Elveția. Grupul elvețian Rolex SA, cel mai mare producător mondial de ceasuri de lux, a anunțat că la finalul acestui an va începe construcția acestor facilități temporare de producție amplasate în cantonul Fribourg, potrivit Agerpres.

Citește și Bogaţii României, loviţi în plin de criza economică. Casele de amanet s-au umplut de ceasuri şi alte produse de lux

Compania începe construcția a trei noi fabrici în Elveția

Construcția acestor facilități temporare de producție vin după ce Rolex a decis să cheltuie un miliard de franci elvețieni (1,1 miliarde de dolari) pentru a construi o nouă uzină importantă la Bulle, tot în cantonul Fribourg, care ar urma să demareze operațiunile în 2029.

Reprezentanții companiei Rolex au transmis că vor începe în a doua jumătate a acestui an, lucrările la o facilitate temporară de producție, cu o suprafață de aproximativ 9.000 de metri pătrați, ce va fi amplasată la Romont, Elveția, iar debutul producției este programat pentru 2025. O altă facilitate temporară de producție va fi construită la un parc industrial din Villaz-Saint-Pierre, Elveția, care va intra în funcțiune în 2024, transmite Bloomberg.

„Noua uzină de la Bulle, la fel ca și aceste trei facilități temporare, vor permite Rolex să își extindă capacitatea de producție, să susțină creștere și să facă față cereri din ce în ce mai mari”, a informat compania într-un comunicat de presă.

Anual, grupul elvețian Rolex produce aproximativ un milion de noi ceasuri și generează vânzări estimate la 8,7 miliarde de dolari.

Cum se feresc de inflație milionarii lumii?! Cumpără masiv ceasuri de lux elvețiene!

Industria obiectelor de lux nu este afectată de criză! Exporturile de ceasuri elvețiene de lux au crescut cu 19% în ultima lună, iar 2022 ar putea fi un an record.

Luna septembrie a anului curent a fost marcată de o creștere a vânzărilor de ceasuri de lux elvețiene, iar 2022 ar putea fi un record în acest sens pentru industria de orologerie din ţara cantoanelor, conform Bloomberg.

Potrivit sursei citate, datele statistice publicate joi de Federaţia Industriei Elveţiene de Orologerie arată că exporturile de ceasuri au crescut cu 19,1% în luna septembrie până la 2,23 miliarde franci (2,2 miliarde de dolari).

„Exporturile de ceasuri elveţiene au înregistrat o creştere deosebit de puternică în septembrie, atingând una din cele mai ridicate valori din istorie”, subliniază Federaţia Industriei Elveţiene de Orologerie, informează Agerpres.

Cu excepţia pieţei din Hong Kong, toate principalele pieţe pentru exporturile de ceasuri elveţiene au înregistrat creşteri puternice în luna septembrie, în special cele din SUA (creştere de 33,2%), Japonia (34,2%), Singapore (38,9%) şi Emiratele Arabe Unite (36,1%).

Majoritatea celorlaltor pieţe importante au înregistrat şi ele creşteri de două cifre, inclusiv cele din China (15%), Marea Britanie (18%), Germania (22,2%), Italia (12,9%) şi Coreea de Sud (14%).

Cele mai căutate au fost ceasurile cu preţuri mai mari de 3.000 de franci (2.987 dolari), cu o creştere de 24%, în timp ce ceasurile cu preţuri cuprinse între 500 şi 3.000 de franci au crescut cu 18%. În schimb, livrările de ceasuri cu preţuri mai mici, cuprinse între 200 şi 500 de franci, au scăzut cu 21%.

Citește și Ce avere au miniștrii liberali. Câștigă sume lunare cât majoritatea românilor într-un an. Iată declarațiile de avere

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult