- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

ChatGPT a împlinit un an! 100 de milioane de instalări și 30 de milioane de dolari încasați!

01 Dec, 17:39 • Oprea Alina
Tehnologia a avansat extrem, iar ChatGPT este una dintre dovezile acestui fenomen. La doar un an de la lansarea sa, acesta a încasat 30 de milioane de dolari și a avut peste 100 de milioane de instalări!
ChatGPT a împlinit un an! 100 de milioane de instalări și 30 de milioane de dolari încasați!

ChatGPT a reprezentat startul unei revoluții, cum ar spune unii, iar această platformă a împlinit un an de când a fost lansată, iar aceasta a a schimbat radical foarte multe domenii, inclusiv existența oamenilor.

De asemenea, această platformă a fost lansată și în varianta web, în urmă cu un an, iar aceasta a avut parte de un succes care a luat prin surprindere nu doar companiile concurente, ci și pe propriul său producător, care a trebuir să se adapteze rapid. A fost o durată de jumătate de an până când a fost lansată prima aplicație oficială de ChatGPT – versiune de iOS, în luna mai.

Ai putea fi interesat și de: Revoluție la OpenAI. Sam Altman se întoarce în funcția de CEO, la doar 5 zile după demiterea din conducerea ChatGPT

ChatGPT – Revoluționar

ChatGPT  a avansat foarte mult, iar compania a les să lanseze, printre altele, și un update major al limbajului lingvistic GPT și posibilitatea comunicării vocale cu chatbot-ul. Astfel, un pas important a fost reprezentat de lansarea ChatGPT+, care oferă un pachet de funcționalități suplimentare și sunt disponibile pentru 20 de dolari pe lună. Totodată, acesta a adus producătorului aproape 30 de milioane de dolari până la momentul actual. Astfel, în total, aplicațiile de iOS și Android au cumulat, de când există, 110 milioane de instalări, potrivit celor de la proft.ro.

ChatGPT a împlinit un an
ChatGPT a împlinit un an

O variantă mai rapidă?

În cadrul primei conferințe pentru dezvoltatori, la San Francisco, în fața unei mulțimi de 900 de persoane, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a oferit declarații cu privire la GPT-4 Turbo și a menționat că această versiune este cea îmbunătățită a modelului său GPT-4. Acesta susține că 100 de milioane de oameni folosesc săptămânal versiunea anterioară a acestui instrument.

ChatGPT-4 Turbo reprezintă cea mai recentă versiunea a modelului GPT-4, iar acesta poate prelua informații despre evenimente mondiale, dar și culturale chiar până în aprilie 2023, spre deosebire de versiunile anterioare.

Noul model vine în două versiuni: una doar pentru analiza textului și cealaltă pentru înțelegerea textului și a imaginilor. GPT-4 cu viziune și sau GPT-4V permit chatbot-ului să analizeze imagini, potrivit celor de la euronews.

Ai putea fi interesat și de: Veniturile lunare generate de ChatGPT din aplicaţii au depăşit 4,5 milioane de dolari