- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Veniturile lunare generate de ChatGPT din aplicaţii au depăşit 4,5 milioane de dolari

10 Oct, 15:29 • Russo George
OpenAI a devenit un nume sinonim cu ChatGPT, chatbot-ul pe care l-a lansat compania patronată de Sam Altman, care este folosit de un număr din ce în ce mai mare de aplicaţii.
Veniturile lunare generate de ChatGPT din aplicaţii au depăşit 4,5 milioane de dolari

Veniturile generate de folosirea ChatGpt în aplicaţii de mobil sunt în continuă creştere, ajungând în luna septembrie la peste 4,5 milioane de dolari, dar vestea proastă pentru Open AI este că ritmul acestei creşteri pare să încetinească, semn că este necesară dezvoltarea continuă a softului şi identificarea de noi întrebuinţări.

În luna iulie, veniturile aplicaţiilor ChatGPT erau de 2,74 de milioane de dolari, cu o creştere de 30%. O lună mai târziu, acestea urcau la 3,81 de milioane de dolari, în creştere de 39%.

În septembrie, însă, ritmul de creştere a veniturilor a scăzut la 20%, ceea ce pare să indice că ChatGPT se apropie de numărul maxim de utilizatori dispuşi să plătească.

OpenAI vinde cu 20 de dolari pe lună un abonament, numit ChatGPT+, care oferă acces la o serie de funcţii suplimentare faţă de versiunea gratuită, printre care posibilitatea căutării răspunsurilor pe internet.

Aproape două treimi din veniturile pe luna septembrie au venit de pe iOS, platformă ai cărei utilizatori au adus 3 milioane de dolari pentru OpenAI.

Citeşte şi: O antreprenoare din Elveția vrea să revoluționeze piața imobiliară din România. Ce vrea Anja Graf să facă din fostul hotel Ramada Majestic, pe care l-a cumpărat cu 20 milioane de euro

Tot în luna septembrie, au fost înregistrate 15,6 milioane de descărcări, ceea ce a dus numărul total de download-uri pentru aplicaţiile ChatGPT la 52,2 milioane.

Pentru a-şi suplimenta veniturile, Open AI vrea acum să intre pe piaţa de hardware, realizând propriile cipuri pentru sarcini AI, potrivit Mobilissimo.

Cererea de cipuri AI depăşeşte în acest moment oferta, iar producătorul ia în calcul realizarea propriului cip. Variantele sunt două: achiziţionarea unui producător de cipuri sau dezvoltarea internă de cipuri. E nevoie de mult silicon pentru a dezvolta modele lingvistice complexe, pe care se bazează produse precum ChatGPT şi generatorul de imagini DALL-E 3.

Unul dintre furnizorii de top de echipamente necesare companiilor din domeniu este NVIDIA, care a cunoscut un salt impresionant în cotarea bursieră de la explozia AI-ului. Problema e că nici NVIDIA nu face faţă cererii, iar producţia pe întreg anul 2023 a fost deja rezervată. Şi Microsoft a avertizat că din cauza stocurilor reduse de cipuri, serviciile sale AI s-ar putea confrunta cu diferite picaje.

Citeşte şi: Veniturile medii ale unei gospodării din România în 2023. La oraș se câștigă în continuare mai bine decât la sat