- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cine este proprietarul miliardar al lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Are o avere de 38 de miliarde USD şi preferă discreţia totală

15 May, 09:50 • Cornel Ghimeșan
Dieter Schwarz, magnatul din spatele celor faimoase lanțuri de supermarketuri Lidl și Kaufland, este un personaj extrem de discret în peisajul public. Cu toate acestea, se află printre cei mai bogați germani, fiind cunoscut pentru averea sa imensă.
Cine este proprietarul miliardar al lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Are o avere de 38 de miliarde USD şi preferă discreţia totală

Cine este proprietarul miliardar al lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Puține informații sunt disponibile despre viața personală a lui Dieter Schwarz și despre familia sa. Acesta a evitat mereu să acorde interviuri și să intre în contact cu presa, însă imperiul pe care l-a construit, cunoscut sub numele de Schwarz Group, este impresionant din punct de vedere al dimensiunilor și al impactului său în domeniul retailului, scrie bugetul.ro.

Cine este proprietarul Lidl şi Kaufland

Schwarz Group, cu sediul în Neckarsulm, Baden-Wurttemberg, Germania, este prezent în 32 de țări și are peste 575.000 de angajați. Acesta este unul dintre cele mai mari grupuri de retail din lume, având în portofoliu Lidl și Kaufland, două dintre cele mai cunoscute lanțuri de supermarketuri. În plus, grupul este activ și în alte domenii, cum ar fi producția alimentară prin Schwarz Produktion și serviciile de mediu prin PreZero.

Citeşte şi: România este pe locul 1 în UE la importul de carne de porc congelată. Din ce ţări vin cele mai mari cantităţi

Dieter Schwarz s-a retras din conducerea activă a companiei în 1999, dar rămâne un personaj influent în cadrul grupului pe care l-a fondat. Potrivit Forbes, are o avere estimată la 38 de miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul al doilea în topul celor mai bogați germani.

Născut în 1939 la Heilbronn, Dieter Schwarz provine dintr-o familie cu origini în domeniul comerțului cu amănuntul. Tatăl său, Josef Schwarz, a fost implicat într-o afacere de vânzare cu ridicata a fructelor, iar tânărul Dieter Schwarz a intrat în lumea afacerilor alături de el. Împreună cu tatăl său și cu un alt partener, au deschis primul supermarket în 1973.

Citeşte şi: Angajări 2024. Se caută curieri. Se oferă salariu motivant, bonusuri și bonuri de masă

Schwarz Group deține peste 13.700 de magazine în întreaga lume și raportează vânzări anuale impresionante, însumând 154,1 miliarde de euro în anul 2022. Cu toate acestea, Dieter Schwarz a rămas un personaj discret, concentrându-se asupra dezvoltării imperiului său în loc să se expună în lumina reflectoarelor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult