- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Circulația prin vama Isaccea, oprită total. Rușii au lansat noi atacuri cu drone în Ucraina, în apropierea graniței cu România. Exploziile, vizibile de la Isaccea

06 Oct, 13:41 • Andrei Alina
Traficul prin PTF Isaccea a fost închis total în cursul zilei de vineri din cauza atacurilor rușilor din Ucraina, foarte aproape de granița cu România. Pontonul pentru bac de pe partea ucraineană a fost distrus în timpul bombardamentelor. Cele două bacuri care asigură traversarea Dunării sunt ancorate pe malul românesc, au anunţat reprezentanţii Gărzii de Coastă. Atacurile cu drone din ţara vecină au fost vizibile de la Isaccea, iar unii localnici le-au filmat şi au postat imaginile pe reţelele sociale.
Circulația prin vama Isaccea, oprită total. Rușii au lansat noi atacuri cu drone în Ucraina, în apropierea graniței cu România. Exploziile, vizibile de la Isaccea

Noaptea trecută, rușii au lansat un nou atac cu drone foarte aproape de granița Ucrainei cu România. Localnicii din Isaccea au filmat dronele rușilor care au atacat vama ucraineană. În timpul bombardamentelor, a fost lovit și punctul de trecere a frontierei pe partea ucraineană.

“Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier. Cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Bombardamentele de noaptea trecută de la Orlovka au fost vizibile din România. Un bărbat din Isaccea a surprins o astfel de explozie de pe malul românesc al Dunării şi a postat imaginile pe o reţea de socializare.

“A dat-o în apă, pe barcă, nu ştiu unde a dat-o. A dat-o în mal. Nu e la noi, e la ei, dar este în apă. Din ce în ce mai aproape”, a afirmat bărbatul care a realizat filmarea.

Punctul de trecere al frontierei de la Isaccea (Tulcea) este unul dintre principalele puncte vamale pe unde intră în România refugiații ucraineni după izbucnirea războiului din 24 februarie 2022. Zona ucraineană vecină cu Isaccea a mai fost bombardată intens săptămâna trecută, atunci când punctul vamal a fost închis din cauza avarierii considerabile a malului ucrainean. Refugiații nu au mai putut traversa Dunărea timp de mai multe ore, până când bacurile au putut funcționa din nou.