- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Colacul de salvare al chiriașilor care vor să cumpere o locuință. Pot face un împrumut de până la 100% din valoarea unei proprietăți, fără să mai plătească avansul

10 May, 11:38 • Lupu Alexandra
Chiriașii din Marea Britanie pot cumpăra mult mai ușor o locuință! Pot împrumuta până la 100% din valoarea unei proprietăți, fără avans.
Colacul de salvare al chiriașilor care vor să cumpere o locuință. Pot face un împrumut de până la 100% din valoarea unei proprietăți, fără să mai plătească avansul

În Marea Britanie a fost dezvoltat un nou plan de credit ipotecar, prin care chiriașii pot împrumuta până la 100% din valoarea unei proprietăți, fără să mai fie nevoie să plătească avansul, spune economedia.ro. Posibilitatea a fost introdusă de societatea de construcții Skipton Building Society, care oferă servicii bancare.

Colacul de salvare al chiriașilor

Noul program dezvoltat de Skipton ar fi primul în care un credit ipotecar oferă produse ipotecare de 100% din valoarea proprietății. Într-un comunicat de presă, societatea de construcții care oferă servicii bancare a asigurat că plățile ipotecare lunare pentru fiecare solicitant nu vor depăși valoarea costurilor de închiriere din ultimele 6 luni.

Oferta este disponibilă doar pentru persoanele care cumpără pentru prima dată și se iau în considerare scorurile de credit ale chiriașilor care vor să obțină un împrumut de până la 100% din valoarea unei proprietăți, fără avans. De asemenea, pentru a beneficia de această posibilitate, solicitanții trebuie să dețină un istoric bun de plată de închiriere, pe o perioadă de cel puțin 12 luni.

Citește și despre următorul subiect: Oficial! Președintele Iohannis a promulgat legea prin care polițiștii primesc bani pentru chirie. Condițiile proiectului legislativ

Skipton descrie programul ca fiind un colac de salvare pentru chiriași, având în vedere că aceștia au posibilitatea de a ieși din ciclurile de închiriere blocate și să urce pentru prima oară pe scara proprietății. Un astfel de credit ipotecar, prin care solicitanții pot împrumuta până la 100% din valoarea unei proprietăți, fără să plătească avansul, este primul apărut din 2008, atunci când unele societăți de construcții ofereau rate de până la 125%.

Chiriași
Chiriași

Multe dintre produse au fost scoase apoi pe piață, tocmai pentru că țara a intrat în criză financiară. O serie de bănci, precum NatWest, Santander sau Nationwide, au introdus credite ipotecare cu LTV de 95% în aprilie și mai 2021.

Acest lucru s-a întâmplat după ce guvernul din Marea Britanie a anunțat un nou program de garantare a creditelor ipotecare. Proiectul în cauză încuraja acordarea de împrumuturi la o valoare ridicată, pentru a permite mai multor cumpărători să acceseze piața imobiliară post-pandemie.

Un alt produs ipotecar se adresează proprietarilor care închiriază în prezent locuințele și are o dobândă fixă de 5.49% timp de 5 ani. Totodată, termenul maxim de rambursare este de 35 ani. Dobânda medie pe 5 ani a fost de 5%, așa cum se arată în raportul de trezorerie MoneyFacts UK Mortgage Trends. Cumpărătorii primesc, în cele mai multe cazuri, o dobândă ipotecară de 5.33%, la un raport între împrumut și valoarea proprietății de 95% (LTV), conform documentului. Cu toate acestea, se pare că majoritatea cumpărătorilor aleg un raport mai mic.

Vezi și: Prețurile locuințelor din București depășesc media națională. Consultanții explică de ce închirierea unui imobil devine o opţiune din ce în ce mai căutată