- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Compania aeriană care va începe să cântărească și pasagerii, pe lângă bagaje! Care este motivul din spatele acestei decizii

10 Feb, 16:10 • Fundeanu Madalina
Compania aeriană Finnair a anunțat că va începe să cântărească atât pasagerii, cât și bagajele acestora. Această practică va contribui la asigurarea faptului că greutatea maximă stabilită a avionului nu va fi depășită înainte de decolare.
Compania aeriană care va începe să cântărească și pasagerii, pe lângă bagaje! Care este motivul din spatele acestei decizii

Compania aeriană de top, Finnair, a anunțat că va începe să cântărească atât pasagerii, cât și bagajele acestora. Astfel, toți pasagerii vor fi cântăriți la îmbarcare în următoarele săptămâni, conform Antena 3 CNN.

Compania aeriană Finnair va începe să cântărească pasagerii

Reprezentanții companiei au explicat și de ce a fost luată această decizie. Prin urmare, această măsură va fi implementată pe bază de voluntariat până în luna mai, cu scopul de a îmbunătăți calculul echilibrului pentru a spori siguranța zborului.

„Finnair va colecta date cântărind clienții voluntari și bagajele lor de mână la poarta de îmbarcare,” conform unei declarații din partea companiei citată de nypost.com.

„Cântărirea este voluntară și anonimă, iar datele vor fi utilizate numai pentru optimizarea calculării actuale a echilibrului aeronavelor Finnair.”

Această practică va avea rol în asigurarea faptului că greutatea maximă stabilită a avionului nu va fi depășită înainte de decolare. Compania a asigurat, totuși, că nu va utiliza datele personale ale clienților.

Schimbările în obiceiurile alimentare și dietele au dus la o creștere în greutate a pasagerilor, ceea ce poate afecta siguranța zborurilor.

Te-ar putea interesa și: Primele două dintre cele 26 de sisteme noi de scanare cu raze X pentru Vămi au sosit în România. Marcel Boloș: „Ambele vor fi operaționale la finalul lunii viitoare”

Pasagerii Finnair vor fi cântăriți la îmbarcare
Pasagerii Finnair vor fi cântăriți la îmbarcare

Un instructor de la Colegiul de Aeronautică al Florida Tech, Shem Malmquist, a explicat că pasagerii cu greutate peste medie pot suprasolicita semnificativ avionul, afectând diverse aspecte ale performanței zborului.

Companiile aeriene europene utilizează, în general, greutatea medie a pasagerilor, conform Agenției Europene de Siguranță a Aviației (EASA), pentru a calcula diverse aspecte legate de zbor.

Ținând cont de creșterea ratei de obezitate în populația SUA, există o preocupare crescută în industria aviatică legată de gestionarea acestor aspecte. The Washington Post a solicitat un comentariu din partea Finnair.

„Trei sute de persoane care cântăresc mai mult decât media pot suprasolicita semnificativ un avion, iar toate calculele noastre de performanță – lungimea pistei, urcarea, depășirea obstacolelor, distanțele de aterizare, capacitățile altitudinale – depind de greutate, printre altele”, a declarat Shem Malmquist, instructor la Colegiul de Aeronautică al Florida Tech, pentru CNBC.

Mai multe companii aeriene interne, inclusiv United, Spirit, Frontier, Hawaiian și American, cer clienților care nu încap într-un singur scaun să achiziționeze un alt bilet. Pe de altă parte, avocații persoanelor obeze susțin că opratorii aerieni au redus lățimea scaunelor pentru a obține mai mult profit din fiecare zbor.

Finnair se alătură Korean Air, Hawaiian Air, Uzbekistan Airways și Air New Zealand în grupul de companii aeriene care au cântărit clienții.

În 2023, pasagerii coreeni au reacționat cu furie la o nouă lege care obliga companiile aeriene interne să cântărească pasagerii și bagajele lor de mână cel puțin o dată la fiecare cinci ani.

Vezi și: Cel mai mare terminal de transport urban va fi gata în luna martie, după o investiție de 16 milioane lei. Primăria Braşov a făcut anunțul