Știri externe

Corupția afectează autostrăzile! Anchetă în plină desfășurare în Bulgaria privind neregulile infrastructurii

07 Mar, 17:18 • Constantin Cristina
Bulgaria se luptă cu probleme de infrastructură afectate de corupție. Sesizările au ajuns la procuratură, care a inițiat o anchetă minuțioasă.
Corupția afectează autostrăzile! Anchetă în plină desfășurare în Bulgaria privind neregulile infrastructurii

Infrastructura din Bulgaria este din ce în ce mai afectată de corupție. Pe baza sesizărilor privind aceste nereguli legate de construcția drumurilor publice au ajuns la procuratură, care au dezvoltat o minuțioasă anchetă.

Citește și: Programul de Transport a anunțat că va aloca 9,2 miliarde de euro pentru infrastructura din țară. Care sunt lucrările până în 2027

Corupția, factorul distructiv al infrastructurii

Procuratorul general Ivan Gheșev a solicitat către Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Dezvoltării Regionale, informații cu privire la acuzațiile privind fapte îndoielnice în construcția și repararea autostrăzilor, inclusiv a șoselei de mare viteză din nordul Sofiei șu Autostrăzii Hemus, a dezvoltat Rador.

Corupția distruge autostrăzi
Corupția distruge autostrăzi

De asemenea, inspecțiile au fost realizate pe autostrăzile din Bulgaria într-un timp scurt, din cauza economisirii materialelor folosite pentru construcția lor. După mai multe verificări efectuate de ministrul bulgar al dezvoltării regionale și al lucrărilor publice, Ivan Șișkov, au fost trase concluzii că garanțiile au expirat și sunt necesare reparații.

De asemenea, Președintele Agenției pentru Infrastructură Rutieră, ing. Vențislav Anghelov a spus că inspecțiile rutiere vor continua încă o lună.

Investiții serioase în infrastructura Bulgariei

În urmă cu un an, vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale din Bulgaria, Grozdan Karadjov a anunțat noi proiecte de autostrăzi, care urma să traverseze țara și să se conecteze la rețelele din România și Grecia.

Coridorul către București și porturile Alexandropolis și Salonic ar fi urmat să fie combinat cu o linie de cale ferată de mare viteză. Acest proiect era o prioritate pentru UE, care l-ar fi  cofinanța și BEI fiind angajată în procedură, a anunțat Europe Cities.

Alte articole: Bulgaria face un pas mare în proiectul autostrăzii de la granița cu România. A fost semnat contractul pentru primii 40 km Ruse – Veliko Tarnovo