- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cu ce bani a rămas, de fapt, câștigătorul premiului de 1,35 miliarde de dolari, după ce statul a impozitat câștigurile

23 Feb, 17:39 • Bumbeneci Diana
Câștigătorul premiului de 1,35 miliarde de3 dolari la loteria din Statele Unite ale Americii a plecat acasă cu mai puțini bani. Acesta a rămas cu mai puțin de 500 de milioane.
Cu ce bani a rămas, de fapt, câștigătorul premiului de 1,35 miliarde de dolari, după ce statul a impozitat câștigurile

A câștigat un premiu de 1,35 miliarde de euro, însă nu a plecat acasă cu toți banii. Aceasta este povestea unui bărbat care a dorit să își încerce norocul la loterie și a avut noroc atunci când se aștepta mai puțin, anunță Digi24. Iată câți bani a câștigat acesta în realitate.

Ce bani i-au rămas câștigătorului premiului de 1,35 miliarde de dolari

Este vorba despre nimeni altul decât câștigătorul celui de-al patrulea cel mai mare premiu în bani la loteria din istoria Statelor Unite ale Americii. După ce a aflat că numerele sale sunt cele câștigătoare, bărbatul și-a luat biletul și s-a dus să-și revendice premiul, au anunțat reprezentanții loteriei de stat.

A câștigat 1,35 miliarde de dolari, dar în final a plecat acasă cu „doar” 498 de milioane, deoarece legea impune impozitarea premiului. Persoana, a cărei identitate nu a fost făcută publică pe site-ul oficial, însă deja se știe numele acesteia, a câștigat la Mega Millions marele premiu de 1,35 miliarde de dolari. Avea două variante prin care putea să revendice premiu: o sumă unică sau plata în 30 de rate, timp 29 de ani.

Te mai poate interesa: Fără precedent. 90 de jucători la loto au ghicit toate numerele extrase. Acum trebuie să primească de la loterie 371 de milioane de euro

Premiu în bani pentru loto
Premiu în bani pentru loto

Atunci când a completat biletul a ales prima variantă, deși la cea de-a doua suma încasată în final ar fi fost mult mai mare, potrivit Insider. Loteria de stat din Maine a transmis că, după ce a optat pentru plata unică, persoanei în cauza i-au revenit 723.564.144 de dolari, dar 173,6 milioane de dolari din premiu sunt destinate plății taxelor federale.

Mai mult, suma de 51 de milioane ajunge pentru impozite. Biletul a fost validat în urmă cu câteva zile, când un reprezentant al câștigătorului a ajuns la sediul loteriei, a declarat Michael Boardman, director adjunct al loteriei din Maine.

„Banii vor fi transferați până la sfârșitul săptămânii. Biletul, care a fost câștigat la extragerea din 13 ianuarie, a fost cumpărat de la o benzinărie din apropierea orașului Lebanon, Maine, care a primit un bonus de 50.000 de dolari pentru vânzarea lui. Proprietarul, Fred Cotreau, a spus că a împărțit jumătate din bonus între angajați. Cel mai mare premiu la loteria din SUA a fost câștigat anul treut, pe 7 noiembrie, și a fost în valoare de 2,04 miliarde de dolari”, declară reprezentanții instituției.

Inițial, numele câștigătorului nu a fost anunțat, însă ulterior acesta a decis să recunoască public că este marele câștigător. Numele său este Edwin Castro, însă pe site-ul loteriei nu a fost prezentat. Mai mult, banii nu au ajuns doar la el. Se pare că proprietarul benzinăriei care a vândut biletul istoric, Joseph Chahayed a primit un bonus de 1 milion de dolari.

Te mai poate interesa și: A fost confirmat cele mai mare premiu loto din istorie. Marele câștigător are șansa să obțină 1,6 miliarde de dolari

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult