- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum au câștigat banii în fața preceptelor religioase: Dubai a eliminat taxa de 30% pe alcool, pentru a stimula turismul

02 Jan, 23:49 • Gabriela Andreescu
Dubaiul a renunțat la taxa de 30% pe alcool, în încercarea de a stimula turismul, scrie BBC. Totodată "Capitala petrecerilor" din Golf a decis ca licențele obligatorii pentru băuturi alcoolice să fie gratuite, punând astfel capăt unei surse de venit de lungă durată pentru familia conducătoare.
Cum au câștigat banii în fața preceptelor religioase: Dubai a eliminat taxa de 30% pe alcool, pentru a stimula turismul

Cei doi retaileri de alcool din Dubai, legați de stat, au făcut acest anunț brusc în ziua de Anul Nou. Modificările sunt apreciate ca fiind o încercare de a face orașul mai atractiv pentru străini, în fața concurenței din partea vecinilor.

Cum a fost primită această decizie de către companiile distribuitoare de alcool din Dubai

Cele două companii care distribuie alcool în Dubai, Maritime and Mercantile International (MMI) și African & Eastern, au declarat că reducerea de taxe se va vedea în prețuri.
„De când ne-am început operațiunile în Dubai în urmă cu peste 100 de ani, abordarea emiratului a rămas dinamică, sensibilă și incluzivă pentru toți. Aceste reglementări recent actualizate sunt esențiale pentru a continua să asigurăm achiziționarea și consumul sigur și responsabil de băuturi alcoolice în Dubai și Emiratele Arabe Unite”, a declarat purtătorul de cuvânt al MMI, Tyrone Reid, citat de Digi24.
Se pare că acesta decizie ar fi venit în urma unui decret guvernamental emis de familia Al Maktoum, aflată la putere, însă oficialii guvernamentali nu au recunoscut imediat decizia și nu au răspuns la întrebări.
Dubai a eliminat taxa de 30% pe alcool
Dubai a eliminat taxa de 30% pe alcool
Citește și: Atenție! Prețul mediul al unui smartphone va creşte cu circa 6,4%, în 2023, avertizează specialiștii
Într-o reclamă, MMI a îndemnat clienții să cumpere din magazinele sale, spunând că „nu mai este nevoie să conduceți până în celelalte emirate”. Anterior, locuitorii din Dubai au condus până în Umm al-Quwain și în alte emirate pentru a cumpăra alcool în vrac, fără taxe.

African & Eastern, al doilea retailer de alcool despre care se crede că este deținut cel puțin parțial de stat sau de firme afiliate, a anunțat, de asemenea, sfârșitul taxei municipale și a taxelor de licență.

Aceasta vine după ani de relaxare a reglementărilor privind băuturile alcoolice în șeicat, care acum vinde alcool în timpul zilei în timpul Ramadanului și a început să ofere livrare la domiciliu în timpul carantinelor la începutul pandemiei COVID-19.

Noile reguli au intrat în vigoare duminică, dar nu este clar dacă măsura va fi permanentă. Financial Times a scris că de fapt că ar fi vorba de o perioadă de probă de un an.

Cei care nu sunt musulmani în Dubai trebuie să aibă cel puțin 21 de ani pentru a putea consuma alcool și să aibă un permis de alcool – un card de plastic eliberat de poliție. În timp ce barurile și cluburile de noapte cer rareori să vadă aceste permise, cei care consumă alcool fără acesta riscă amenda sau arestarea, mai scrie sursa citată.

Citește și: În primele 11 luni ale lui 2022, 35.000 de firme au pus lacătul pe ușă. Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 23,02%

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult