Știri externe

Dacia cucerește Europa! Vânzările de mașini noi a crescut cu 300% pe cele mai mari piețe

07 Mar, 16:32 • Cornel Ghimeșan
Vânzările Dacia au crescut cu 300% pe marile piețe din Europa. În luna februarie, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 26%, la 74.441 unităţi. Este a şaptea lună de creştere consecutivă, pe fondul atenuării deficitului global de semiconductori.
Dacia cucerește Europa! Vânzările de mașini noi a crescut cu 300% pe cele mai mari piețe

Dacia cucerește Europa! Printre constructorii care profită de redresarea acestei situației se numără și Dacia, care luna trecută a vândut 1.589 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 319,26% faţă de aceiași perioadă a anului precedent, când a înmatriculat 379 unităţi., potrivit wall-street. 

Citește și Dacia ţine în viaţă Grupul Renault! Sandero Stepway, cel mai bine vândut model în 2022

Dacia cucerește Europa!

În topul celor mai bine vândute modele pe piața britanică, în luna februarie se află Vauxhall Corsa, Vauxhall Mokka, Ford Puma, Nissan Juke şi Hyundai Tucson.

Luna trecută, vehiculele hibride plug-in au reprezentat aproximativ un sfert din înmatriculări, anul acesta urmând ca pe şoselele din Marea Britanie să fie 488.000 de astfel de maşini. Luna trecută, înmatriculările de maşini noi au scăzut pe doar două segmente – „executive” (un declin de peste 15%) şi „limuzine de lux” (o scădere de 6,3%), arată datele SMMT.

„După şapte luni de creştere, nu este o surpriză că sporeşte încrederea în viitorul sectorului auto din Marea Britanie. Totuşi, este vital ca Executivul să profite de fiecare oportunitate pentru a sprijini piaţa auto, care are un rol important în economia britanică şi în ambiţiile climatice ale ţării. Bugetul va trebui să includă măsuri de stimulare a tranziţiei la maşinile electrice şi hibride plug-in, sporind accesibilitatea şi numărul punctelor de încărcare pentru vehicule electrice”, a declarat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 18,50%, la 206.435 unităţi, în primele două luni ale anului.
Dacia a vândut în perioada ianuarie-februarie 2023, 2.232 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 56,67% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.232 unităţi. Anul trecut, Dacia a vândut 27.221 de vehicule pe piaţa britanică, o creştere de 54,95% faţă de 2021, când a înmatriculat 17.568 de unități.
Cu toate acestea, vânzările Dacia cresc cu aplomb și în alte țări vest-europene, nu doar în Albion. Potrivit datelor KBA, în februarie, Dacia a înregistrat 4.792 de mașini înmatriculate pe piața din Germania, în creștere cu 18,6% față de februarie 2022.
Constructorul de la Mioveni a adunat după primele două luni ale anului, 10.463 de unități pe piața germană, cu 30,3% mai mult decât în perioada similară de anul trecut.
Pe piața din Franța, Dacia a înregistrat luna trecută 11.900 de mașini înmatriculate în creștere cu 33,9% față de februarie 2022. După primele două luni ale anului, constructorul de la Mioveni a adunat 23.438 de unități pe piața franceză, cu 43,25% mai mult decât în perioada similară de anul trecut. Dacia a avut cea mai bună performanță în intervalul ianuarie-februarie la nivelul grupului Renault. Alpine a înregistrat o scădere de 18% a înmatriculărilor, în timp ce Renault a avut o creștere de 11,8%.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult