- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Decizie fără precedent! Amazon închide definitiv mai multe magazine începând cu data de 1 aprilie

07 Mar, 22:32 • Lupu Alexandra
Mai multe magazine ale companiei Amazon se închid definitiv, începând cu data de 1 aprilie. Iată ce se va întâmpla cu angajații afectați.
Decizie fără precedent! Amazon închide definitiv mai multe magazine începând cu data de 1 aprilie

Amazon a anunțat că va închide definitiv magazinele care le oferă clienților posibilitatea de a-și face cumpărăturile fără să fie nevoie să achite suma aferentă la casa de marcat, tocmai pentru a reduce costurile, anunță economedia.ro. Reprezentanții companiei americane au anunțat ce se va întâmpla cu angajații care vor fi afectați de această situație.

Amazon închide mai multe magazine

8 din 29 magazine în care clienții pot achiziționa produse fără să plătească direct la casa de marcat vor fi închise. Măsura intră în vigoare începând cu data de 1 aprilie, iar Amazon a declarat că va face eforturi considerabile pentru a se asigura că salariații afectați de situație vor ocupa alt loc în cadrul companiei.

La începutul acestei inițiative, magazinele ar fi trebuit să aducă multe avantaje companiei și clienților acesteia, având în vedere că oamenii aveau posibilitatea de a cumpăra produse și de a le plăti fără să aștepte la casa de marcat. Totul se întâmpla cu ajutorul unor senzori și camere care permiteau supraveghere. Obiectele achiziționate erau scanate direct prin această tehnologie, astfel, persoanele în cauză puteau pleca fără să aștepte la coadă, având în vedere că plata se făcea automat din cadrul aplicației Amazon, din contul clientului.

Vezi și: Angajații Amazon se revoltă! Nu vor să se întoarcă la birou. Oamenii lui Bill Gates au lansat o petiție

Cu toate acestea, compania a luat decizia de a micșora costurile, astfel, 8 magazine de acest fel vor fi închise începând cu data de 1 aprilie. Compania americană va lua mai multe măsuri drastice în acest an, având în vedere că la începutul lui 2023 a anunțat că vor reduce 18.000 locuri de muncă. Reprezentanții susțin că soluțiile au fost identificate în urma unei evaluări periodice.

Amazon închide mai multe magazine
Amazon închide mai multe magazine

„Ca orice retailer fizic, ne evaluăm periodic portofoliul de magazine și luăm decizii de optimizare pe parcurs. În acest caz, am decis să închidem un număr mic de magazine Amazon Go din Seattle, New York și San Francisco”, precizează compania americană într-un comunicat de presă.

„Rămânem dedicați formatului Amazon Go, operăm mai mult de 20 de magazine Amazon Go în SUA și vom continua să aflăm ce locații și caracteristici rezonează cel mai mult cu clienții pe măsură ce continuăm să evoluăm magazinele noastre Amazon Go”, completează compania.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Bill Gates vrea să combată râgâitul vacilor cu o tehnologie super modernă. Șeful Amazon și fondatorul Alibaba pun umărul!