- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bill Gates vrea să combată râgâitul vacilor cu o tehnologie super modernă. Șeful Amazon și fondatorul Alibaba pun umărul!

24 Jan, 21:48 • Dobran Viorel
Un start-up finanțat de Bill Gates vrea să modifice hrana vacilor, pentru a reduce încălzirea globală. Mai exact, compania australiană intenționează să reducă metanul eliberat de vaci atunci când râgâie.
Bill Gates vrea să combată râgâitul vacilor cu o tehnologie super modernă. Șeful Amazon și fondatorul Alibaba pun umărul!

Bill Gates a investit într-un start-up australian de tehnologie climatică al cărui obiectiv este reducerea emisiilor de metan ale vacilor, potrivit CNN și The Independent. Compania australiană intenționează să reducă metanul eliberat de vaci atunci când râgâie.

Metanul este cel mai comun gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon, CO2. Animalele precum vacile, caprele și căprioarele produc metan în procesul de digestie, când stomacul lor descompune fibrele din vegetalele cu care se hrănesc.

Bill Gates va dona averea de 150 de miliarde de dolari unei fundații. Acest gest îl va scoate din topul celor mai bogați oameni din lume

Generat prin fermentație, gazul menționat este apoi restituit naturii în mare parte pe cale bucală. Studiile universitare au arătat că hrănirea vacilor cu alge marine ar putea să reducă semnificativ emisiile de metan în cazul acestor mamifere.

Start-up-ul Rumin8 din Perth lucrează în prezent la un supliment alimentar – replicat sintetic din alge roșii – care inhibă procesul generator de gaze.

Rumin8 a anunțat că a atras 12 milioane de dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy Ventures, înființat de Bill Gates în 2015.

Am fost foarte mulțumiți de primirea pe care am avut-o din partea fondurilor de impact climatic din întreaga lume”, a declarat directorul general al Rumin8, David Messina.

Există o dorință reală de a finanța soluții pentru emisiile de metan enteric provenite de la animale și, din fericire pentru Rumin8, aceștia pot vedea beneficiile tehnologiei noastre”, a adăugat el.

În octombrie anul trecut, Noua Zeelandă a propus taxarea gazelor cu efect de seră pe care animalele de fermă le produc prin râgâit și urinare, în încercarea de a combate schimbările climatice. În cadrul acestui sistem, care este o premieră mondială, fermierii vor plăti pentru emisiile agricole sub o anumită formă până în 2025.

Un start-up finanțat de Bill Gates vrea să modifice hrana vacilor,
Un start-up finanțat de Bill Gates vrea să modifice hrana vacilor,

Metanul este cel mai comun gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon, CO2, amintește BBC. Animalele precum vacile, caprele și căprioarele produc metan în procesul de digestie, când stomacul lor descompune fibrele din vegetalele cu care se hrănesc. Generat prin fermentație, gazul menționat este apoi restituit naturii în mare parte pe cale bucală.

Ceea ce îi îngrijorează pe oamenii de știință este faptul că metanul este cu adevărat puternic atunci când vine vorba de încălzirea planetei. Moleculele individuale de metan au un efect de încălzire mai puternic asupra atmosferei decât moleculele individuale de CO2. Pe o perioadă de 100 de ani, metanul are un efect de încălzire de 28 până la 34 de ori mai mare decât CO2.

Bill Gates nu e singur! Șeful Amazon și fondatorul Alibaba, printre finanțatorii tehnologiei menite să facă vacile să nu mai râgâie

Studiile universitare au arătat că hrănirea vacilor cu alge marine ar putea să reducă semnificativ emisiile de metan în cazul acestor mamifere. Start-up-ul Rumin8 din Perth lucrează în prezent la un supliment alimentar – replicat sintetic din alge roșii – care inhibă procesul generator de gaze.

Bucurie în rândul crescătorilor de vaci de lapte! A fost introdusă subvenția de 100 de euro pe cap de animal

Rumin8 a anunțat că a atras 12 milioane de dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy Ventures, înființat de Bill Gates în 2015. Breakthrough Energy Ventures este susținut, între alții, și șeful Amazon, Jeff Bezos, și de antreprenorul chinez și cofondatorul Alibaba, Jack Ma.