- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Decizie fără precedent. Elon Musk concediază 75% dintre angajați

21 Oct, 11:16 • Bumbeneci Diana
Elon Musk anunță o nouă decizie radicală. Acesta vrea să concedieze 75% dintre angajații Twitter.
Decizie fără precedent. Elon Musk concediază 75% dintre angajați

Elon Musk a anunțat că are în plan să concedieze 75% dintre angajații companiei Twitter. În schimb, compania neagă că ar urma o astfel de acțiune.

Elon Musk anunță o nouă decizie în legătură cu Twitter

Elon Musk are în plan să elimine aproape 75% din posturi la platforma de reţea socială Twitter dacă preia compania, a relatat Washington Post, citat vineri de DPA și preluat de Digi24.

Musk se gândește să reducă numărul de angajaţi la companie de la 7.500 la aproximativ 2.000. Twitter anunțase că a decis să facă reduceri semnificative și să elimine 25% din personal până la sfârşitul anului 2023 şi închiderea centrelor de date cheie.

Cu toate acestea, miliardarul Musk are alte planuri legate de utilizatorii Twitter, luând în considerare eliminarea materialelor cu un risc crescut de piratare şi expunere la material ofensator. Musk a propus iniţial să cumpere compania, dar a dat înapoi în aprilie, spunând că Twitter a făcut afirmaţii false cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Decizie fără precedent. Elon Musk concediază 75% dintre angajați
Decizie fără precedent. Elon Musk concediază 75% dintre angajați

Twitter l-a dat în judecată pe Musk, pentru a-l forţa să încheie acordul. Un proces de cinci zile a fost programat la începutul acestei luni în statul Delaware (estul SUA). Între timp, Musk și-a confirmat oferta și a dat undă verde tranzacției.

Pentru a nu intra în proces Musk trebuie să finalizeze afacerea de 44 de miliarde de dolari până la 28 octombrie. În acest context, compania Twitter a asigurat angajații că nu intenţionează să realizeze concedieri masive, în pofida relatărilor The Washington Post, transmite EFE. Într-un e-mail intern, avocatul principal al companiei, Sean Edgett, a transmis că Twitter nu pregăteşte concedieri, la doar câteva ore după apariţia articolului din The Washington Post.

Ai mai putea citi: ING Bank vine în sprijinul românilor. Oamenii vor primi sprijin financiar pentru a putea trece cu bine de iarnă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult