- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Despăgubiri de un milion de euro pentru un pacient în care, după o operație, a fost uitat un tifon

29 Jan, 15:34 • Russo George
Un pacient a murit din cauza neglijenței medicilor la un spital din Mestre, care au uitat în interiorul acestuia un tifon, iar moștenitorii acestuia au primit un milion de euro despăgubiri, după mai mulți ani de procese.
Despăgubiri de un milion de euro pentru un pacient în care, după o operație, a fost uitat un tifon

Dovezile trebuie să fi fost copleșitoare, având în vedere că, în decurs de câteva luni, avocații firmei de asigurări și-au schimbat radical opinia și, după ce au refuzat inițial să efectueze orice plată, au decis să scrie un cec de un milion de euro pentru moștenitorii unui pacient care a fost tratat la spitalul Angelo din Mestre.

Faptele datează de la începutul primăverii anului 2016, când moștenitorii O.P., reprezentați de avocatul Fulvia Fois, au formulat o cerere de despăgubire în raport cu prejudiciile patrimoniale și morale suferite în urma tratamentului primit de membrul de familie la spitalul din Mestre. Medicii ar fi uitat un tifon într-un pacient care ulterior a decedat, potrivit Stiridiaspora.

Neprimind răspunsuri, în iunie 2018 apropiații au solicitat o expertiză care s-a încheiat în ianuarie 2020. A urmat o batălie în instanță destul de complicată cu expertize și contraexpertize.

Moștenitorii ar fi putut primi mai mult de un milion de euro

Bătălia juridică a continuat chiar și în fața reînnoirii invitației la conciliere a judecătorului exprimată în ședința din 25 mai 2023. Avocatul companiei a enumerat în cele din urmă care ar fi fost „riscurile care decurg din continuarea judecății, atât din din punctul de vedere al înfrângerii aproape sigure, cât și din punctul de vedere al creșterii cuantumului despăgubirilor și al dificultății de a plăti daune uriașe”.

Așadar, firma de asigurări s-ar fi trezit probabil obligată să plătească  o despăgubire și mai mare stabilită în acest caz de către Curte, așa că pe 30 mai poziția a fost reevaluată de către Comitetul de evaluare a reclamațiilor companiei care a revenit asupra împăcării, de data aceasta formulând o opinie favorabilă.

Despăgubirea de un milion de euro către moștenitorii pacientului din spitalul Angelo a fost așadar autorizată în urmă cu trei zile.

Citește și: Țara în care este tot mai scump să mori. O înmormântare simplă poate să coste o familie îndurerată și peste 10.000 de euro