- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Din cauza scumpirilor, ungurii au ajuns să fure alimente din magazine. Numărul furturilor a crescut alarmant

29 Dec, 08:37 • Bumbeneci Diana
Criza afectează profund și Ungaria, iar oamenii nu mai știu ce să facă pentru a supraviețui acestor vremuri dificile. Numărul furturilor a crescut alarmant, anunță autoritățile.
Din cauza scumpirilor, ungurii au ajuns să fure alimente din magazine. Numărul furturilor a crescut alarmant

Situație alarmantă în Ungaria. Numărul furturilor de alimente din magazine a crescut cu 22%, susțin oamenii legii. Este unul dintre efectele inflației din Ungaria, unde viața este tot mai scumpă, scrie Euronews.

Se pare că hoții nu mai fură băutură scumpă sau țigări, ci salam sau legume, fructe sau alimente neperisabile. Mulți le fură pentru ei, alții le fură ca să le vândă la un preț accesibil, cât să fie cumpărate rapid. Chiar dacă  în toate supermarketurile din țara vecină cu România sunt instalate destul de multe camere de supraveghere, numărul hoților este tot mai mare, de la o zi la alta.

Potrivit poliției maghiare, în primele zece luni ale anului s-au înregistrat 8000 de furturi, adică o medie de aproximativ 25 de furturi pe zi. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de peste 20%

Ungurii au ajuns să fure alimente din magazine

Până ca Ungaria să se confrunte cu o astfel de criză, se furau, în special, electrocasnice și băuturi scumpe. În prezent,  hoții fură salamuri, brânzeturi, fructe și legume. Scumpirea produselor alimentare ar putea fi o explicație. Prețul cărnii a crescut cu 40%, iar cel al produselor lactate, cu 75%. Reprezentantul celui mai mare lanț de supermarketuri susține că hoții din magazine au devenit și mult mai agresivi. Unii îi amenință pe agenții de pază și îi sperie pe cumpărători.

tot mai multe alimente furate de unguri în magazin
tot mai multe alimente furate de unguri în magazin

„Devine tot mai frecvent ca autorul să scoată un cuțit și să înceapă să se bată cu personalul de securitate”, spune Attila Fodor, purtătorul de cuvânt al unui lanț de supermarketuri din Ungaria.

În cazul vânzătorilor din piețe, situația este și mai dificilă. Magazinele mari au instalat mai multe camere de supraveghere și au angajat mai mulți agenți de pază. Vânzătorii din piețe nu au astfel de posibilități. Comercianții sunt mereu cu ochii în patru la hoții care dau târcoale tarabelor.

Oamenii au furat dintotdeauna și vor continua să fure”, spune o vânzătoare. În unele magazine, vânzătorii publică fotografii cu cei prinși la furat. Pozele sunt lipite pe un “zid al rușinii” în încercarea de a-i descuraja pe hoți.

Ai mai putea citi: Medicamentele viitorului. Tratamente împotriva cancerului, realizate din roșii și cartofi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult