- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Disney anunță o investiție gigant de 1,5 miliarde de $ în creatorul Fortnite. Taylor Swift, „asul” din mâneca celei mai mari companii de entertainment

08 Feb, 23:28 • Adrian Popovici
Disney a dezvăluit că va direcționa o sumă masivă de 1,5 miliarde dolari către Epic Games, faimoasă pentru fenomenul video Fortnite, cu scopul de a aduce mai multe personaje Disney în peisajul jocurilor video. Această inițiativă marchează cea mai substanțială investiție a Disney în industria jocurilor video până în prezent.
Disney anunță o investiție gigant de 1,5 miliarde de $ în creatorul Fortnite. Taylor Swift, „asul” din mâneca celei mai mari companii de entertainment

Disney a dezvăluit că va direcționa o sumă masivă de 1,5 miliarde dolari către Epic Games, faimoasă pentru fenomenul video Fortnite, cu scopul de a aduce mai multe personaje îndrăgite în peisajul jocurilor video. Această inițiativă marchează cea mai substanțială investiție a comapaniei în industria jocurilor video până în prezent, transmite Profit.ro.

Cei doi giganți din entertainment vor colabora pentru a crea noi jocuri și pentru a integra mai multe figuri Disney în titlurile deja existente. Ambii parteneri își propun să creeze un „nou univers de divertisment și gaming”, promițând astfel o experiență inedită pentru fanii ambelor branduri.

Tinerii care se bucură de jocurile Epic Games par să fie mai puțin interesați de televizor, dar sunt pasionați de gaming pe dispozitivele lor mobile, PC-uri sau console. Prin urmare, Disney poate beneficia enorm dacă reușește să-și promoveze personajele în jocurile dezvoltate de Epic Games, dând astfel posibilitatea ca aceste personaje să fie întâlnite de un număr din ce în ce mai mare de tineri.

În trecut, Disney a colaborat deja cu Epic Games, oferind licențe pentru utilizarea unor personaje iconice din filmele sale. În prezent, în jocurile precum Fortnite, deja sunt prezenți diverse personaje din universul Star Wars, ca un exemplu al acestei colaborări anterioare.

Disney începe 2024 cu rezultate peste așteptări

Disney a debutat în anul 2024 cu profituri surprinzător de mari, înregistrând pierderi reduse în segmentul de streaming. În plus, a făcut publică participația sa în Epic Games  și a anunțat difuzarea iminentă pe platforma Disney+ a filmului-concert al lui Taylor Swift.

Grupul californian a raportat vânzări de 23,55 miliarde de dolari pentru perioada octombrie-decembrie, primul trimestru al anului său financiar, înregistrând un profit net de 2,15 miliarde de dolari, rezultat care a depășit așteptările conform AFP. De remarcat este reducerea semnificativă a pierderilor operaționale ale platformelor sale de streaming , care au scăzut la 138 de milioane de dolari, comparativ cu 984 de milioane de dolari acum un an, conform declarației de rezultate publicate miercuri. Acțiunile gigantului din domeniul divertismentului au înregistrat o creștere de peste 6% în tranzacțiile electronice, imediat după închiderea Bursei din New York, miercuri.

Citește și: Record pentru Disney+! Platforma de streaming a câştigat 7 milioane de abonaţi de la sfârşitul lunii iunie și se bucură de laude: calitate și costuri reduse!

Tags: