- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Dubaiul va deveni istorie! Orașul fabulos care ar putea deveni noul centru al luxului și opulenței mondiale

30 Jul, 20:33 • Bucătaru Gabriela
Dubaiul, destinația preferată a super-bogaților lumii, ar putea devenit în curând istorie și asta pentru că un orășel mic din nordul Emiratelor Arabe Unite este pe cale să devină noul pol al luxului și opulenței mondiale.
Dubaiul va deveni istorie! Orașul fabulos care ar putea deveni noul centru al luxului și opulenței mondiale

Orașul fabulos care ar putea deveni noul centru al luxului și opulenței mondiale. Este vorba despre orașul Ras Al Khaimah care vrea să detroneze Dubaiul cu servicii exclusiviste.

Citește și Reprezentanții Castelului Cantacuzino au dat alerta cu privire la o nouă autostradă. „Va șterge orașul Bușteni de pe hartă”

Orașul fabulos care ar putea deveni noul centru al luxului și opulenței mondiale

Reprezentanții orașului Ras Al Khaimah sau RAK vor să ofere alternative și opțiuni diferite față de cele existente în Dubai, creând astfel o concurență serioasă și o competiție între orașele bogaților și în același timp, vor să atragă atenția și investițiile milionarilor din întreaga lume, potrivit Bloomberg.

Principalul scop al acestora este să transforme RAK într-o destinație de lux care să ofere servicii exclusive pentru cei ce caută experiențe extravagante și opulente.

Noul pol al luxului și opulenței mondiale va avea hoteluri de lux, restaurante rafinate, centre comerciale cu branduri și cluburi exclusiviste și facilități de agrement, cum ar fi terenuri de golf și plaje private.

Mai mult decât atât, Wynn Resorts, cu sediul în Las Vegas, planifică un proiect de jocuri de noroc în valoare de 3,9 miliarde de dolari.

De asemenea, reprezentanții RAK au planuri mari în ceea ce privește construcția de depozite pentru super-iahturi și chiar crearea unui centru de fabricare a iahturilor, iar pentru acest proiect s-a găsit și primul investitor interesat. Este vorba despre un producător polonez de iahturi, care îi numără printre clienţii săi pe Rafael Nadal şi Fernando Alonso. Acesta spune că vrea să producă catamarane de lux în RAK, cu o investiţie de aproximativ  30 de milioane de euro.

Scopul principal al orașului Ras Al Khaimah nu este să saboteze prosperitatea Dubaiului, ci este să atragă cât mai mulți investitori, dar și turiști. Totodată, reprezentanții RAK urmăresc o strategie ambiţioasă de investiţii străine directe care atrage hoteluri de cinci stele, precum și industriaşi. Deja multe companii globale ca InterContinental Hotels Group sau Radisson s-au arătat interesate de acest mega-proiect și au început investițiile, iar în aceste momente zeci de proprietăți sunt în lucru.

Citește și Orășelul de munte din România care îi atrage pe turiști ca un magnet! Peste jumătate de milion de vizitatori trec anual pragul pensiunilor și hotelurilor din zonă