- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ei sunt cei mai bogați oameni din lume. Elon Musk rămâne în fruntea topului, deși a pierdut 100 de miliarde de dolari în 2022

23 Nov, 20:07 • Claudia Simion
Bogații lumii se mențin în top, chiar și după ce au pierdut sume colosale de bani. Indexul miliardarilor din Bloomberg arată cine are cea mai mare avere în acest an.
Ei sunt cei mai bogați oameni din lume. Elon Musk rămâne în fruntea topului, deși a pierdut 100 de miliarde de dolari în 2022

Elon Musk este cel mai bogat om al lumii și în acest an. Cu toate că a pierdut peste 100 de miliarde de dolari în 2022, directorul general al Tesla, SpaceX şi Twitter are o avere fabuloasă, mai exact 169,8 miliarde de dolari.

Pe locul doi se află Bernard Arnault, proprietarul celui mai mare conglomerat din industria luxului. Miliardarul francez are o avere de 157 de miliarde de dolari.

Imediat după a urcat cel mai bogat om din India, omul de afaceri Gautam Adani. El controlează afacerile portuare din India şi averea sa a crescut în 2022 cu peste 53 miliarde de dolari, la 129 miliarde de dolari.

Citește și Angajații Twitter nu se lasă călcați în picioare! Val de demisii dupa ce Elon Musk le-a cerut să muncească 10 ore pe zi sau să doarmă la birou!

Astfel, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a ajuns pe locul patru, având o avere de 116 miliarde, după o pierdere de 86 de miliarde în 2022.

Elon Musk a suferit cea mai mare pierdere din istoria Tesla în 2022

Elon Musk a fost puternic afectat de prăbușirea acțiunilor Tesla. Cu 12 luni în urmă, când acţiunile companiilor din domeniul tehnologiei înregistrau creşteri la bursă, lucrurile stăteau complet diferit pentru Musk. În noiembrie 2021, acțiunile Tesla au atins nivelul de vârf de aproximativ 410 dolari, iar averea lui netă se situa la 340 de miliarde de dolari.

De atunci, însă, prețul acțiunilor Tesla s-a prăbușit cu peste 59% din cauza temerilor privind recesiunea, a încetinirii cererii pentru vehicule electrice, iar decizia lui Musk de a achiziţiona reţeaua de socializare Twitter a afectat încrederea investitorilor.

În plus, rechemările la service au afectat perspectivele de creştere ale Tesla. Musk deţine o participaţie de aproximativ 15% la Tesla, iar orice scădere semnificativă a acţiunilor afectează averea sa.

Și Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook/Meta, a avut pierderi catastrofale în 2022. Averea lui a scăzut cu 83,5 miliarde de dolari anul acesta.

Changpeng Zhao, directorul general al platformei de tranzacţionare cripto Binance a pierdut, la rândul său, 81,9 miliarde de dolari din cauza turbulenţelor din sectorul criptomonedelor.

Citește și Elon Musk este nehotărât! După disponibilizări masive, Twitter se pregătește pentru o campanie de recrutare