- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a, pentru ultima data la Palatul Buckingham. Custodele Coroanei și principele vor participa la funeralii

13 Sep, 09:03 • Bumbeneci Diana
Trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a, pentru ultima data la Palatul Buckingham. Custodele Coroanei și principele vor participa la funeralii

Trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a va fi transportat astăzi de la Edinburgh la Londra cu un avion la bordul căruia se va afla prințesa Anne, singura fiică a suveranei. Sicriul va fi dus la Palatul Buckingham, iar la funeralii vor participa și reprezentații familiei regale din România.

Elisabeta a II-a, pentru ultima dată la Palatul Buckingham

Zilele până la înmormântarea reginei sunt din ce în ce mai puține, iar astăzi este ultima dată când trupul său va mai fi la Palatul Buckingham. La aeroport vor fi prezenți Regele Charles al IIIl-ea și membri ai familiei regale, sicriul va fi dus la Palatul Buckingham.

Custodele Coroanei, MS Margareta, şi principele consort Radu vor participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Anunțul a fost făcut astăzi de Secretariatul Regal.

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie la ora locală 11:00 (10:00 GMT) la Westminster Abbey din Londra, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham. Data aceasta a fost aleasă ca sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat sâmbătă noul monarh, Charles al III-lea, într-una dintre primele sale decizii anunțate oficial.

Citește și:

O categorie de români ar putea să își ia adio de la voucherele de vacanță

Și președintele Klaus Iohannis va semna, în cursul zilei de azi, în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reședința ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială.

Conform agendei zilei, Klaus Iohannis se va prezenta la 14.00 să semneze în cartea de condoleanțe deschisă la reședința din Strada Armindenului din București. Ambasada Marii Britanii din București a deschis o Carte de condoleanțe online, dar și în format fizic la reședința din Strada Armindenului din Capitală în urma morții Reginei Elisabeta a II-a.

Lideri importanți ai lumii, printre care președintele Statelor Unite, Joe Biden, și reprezentanți ai caselor regale vor lua parte la funeraliile Elisabetei a II-a, care a murit joi la Castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani.

Citește și:

7 zile până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Casa Regală a planificat activitățile din ultima săptămână

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult