- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk regretă concedierile masive! Le cere angajaților să se întoarcă la muncă

07 Nov, 12:11 • Cornel Ghimeșan
Twitter a concediat la finalul săptămânii trecute aproape 50% dintre angajați, dar se pare că nu a fost o mișcare pre bine gândită. Elon Musk le cere acestora să își reia locurile de muncă argumentând ca ar fi fost „disponibilizați din greșeală”.
Elon Musk regretă concedierile masive! Le cere angajaților să se întoarcă la muncă

Vineri Twitter a concediat aproape jumate de personal, odată  cu preluarea companiei în valoare de 44 de miliarde de dolari de către Elon Musk. La numai un weekend distanță compania cere acum unor zeci de angajați să se întoarcă la locul de muncă, conform Bloomberg.

Twitter a dat afară angajații „din greșeală”

Cei care sunt rugați să se întoarcă au fost anunțați că au fost disponibilizaţi din greşeală. În timp ce alţii au fost lăsaţi să plece înainte ca managementul să-şi dea seama că munca şi experienţa lor ar putea fi necesare pentru a construi noile caracteristici pe care le prevede Musk, se arată în articol, citând oameni familiarizaţi cu măsurile.

Citește și: De luni, multe magazine dau startul reducerilor de Black Friday. Mulți comercianți afișează prețuri tăiate cu până la 80%, și oferă mai multe variante de plată

Twitter a concediat recent 50% dintre angajaţii săi, inclusiv angajaţii din echipa de încredere şi siguranţă, a declarat Yoel Roth, directorul pentru siguranţă şi integritate companiei, într-un tweet, la începutul acestei săptămâni. Tweeturile personalului companiei de social media au spus că departamentele responsabile de comunicaţii, curaţarea conţinutului, drepturile omului şi etica învăţării automate se numără printre cele unde au avut loc restructurări, la fel ca unele echipe de produs şi de inginerie.

Elon Musk regretă concedierile masive! Le cere angajaților să se întoarcă la muncă
Elon Musk regretă concedierile masive! Le cere angajaților să se întoarcă la muncă

Twitter a actualizat sâmbătă aplicaţia din App Store, a Apple, pentru a începe să taxeze 8 dolari pentru bifele albastre de verificare, în prima revizuire majoră de către Musk a platformei de socializare. Twitter nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

Elon Musk „nu știe ce face” cu Twitter și „alarmează pe toată lumea”, a declarat Bruce Daisley, vicepreședintele Twitter pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa din 2015 până în 2020. El a declarat că este puternic afectat de schimbările nedemocratice de la Twitter și că ar părăsi platforma „fără ezitare” dacă ar avea o alternativă mai bună, scrie The Guardian.

„Cred că Elon a crezut că va veni și va rezolva totul, dar foarte repede va înțelege că este mult mai complicat. Din fiecare acțiune publică după această achiziție reiese destul de evident că nu știe ce face”, a spus Daisley, în cadrul unui podcast.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, i-a cerut sâmbătă noului director al Twitter Elon Musk să se asigure ca aceste drepturi sunt respectate pe reţeaua de socializare. Informaţiile potrivit cărora Elon Musk a concediat întreaga echipa a Twitter care s-a dedicat drepturilor omului „nu sunt, din punctul meu de vedere, un început încurajator”, a apreciat oficialul ONU.

Alte articole: Twitter își pierde utilizatorii. Au loc migrații masive către altă platformă. Taxa de 8 dolari pentru bifa albastră va fi amânată

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult