- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk va continua să finanțeze rețeaua Starlink în Ucraina, chiar dacă pierde bani

16 Oct, 16:46 • Gabriela Andreescu
Elon Musk a declarat, sâmbătă, că SpaceX, compania sa de rachete, va continua să finanţeze serviciul de internet Starlink în Ucraina, invocând nevoia de ”fapte bune”
Elon Musk va continua să finanțeze rețeaua Starlink în Ucraina, chiar dacă pierde bani

Elon Musk a declarat sâmbătă că SpaceX va continua să finanțeze serviciul de internet Starlink în Ucraina, la o zi după ce acesta a spus că nu își mai permite să facă acest lucru „la nesfârșit,”  potrivit Reuters.

Musk a scris pe pagina sa de Twitter: ”La naiba cu asta… deşi Starlink încă pierde bani şi alte companii primesc miliarde de dolari din taxele plătite, noi vom continua să finanţăm Guvernul Ucrainei pe gratis”.

Musk afirmase, vineri, că SpaceX nu poate finanţa la nesfârşit Starlink în Ucraina. Serviciul a ajutat civilii şi militarii să rămână în legătură în timpul războiului cu Rusia.

Reuters notează că nu este clar deocamdată dacă oferta lui Musk este autentică sau dacă nu cumva controversatul miliardar își exprima sarcasmul.

Elon Musk va continua să finanțeze rețeaua Starlink în Ucraina, chiar dacă pierde bani
Elon Musk va continua să finanțeze rețeaua Starlink în Ucraina, chiar dacă pierde bani

Deşi nu a fost clar iniţial dacă răzgândirea lui Musk este veritabilă, miliardarul a indicat ulterior că este. Când un utilizator de Twitter i-a spus lui Musk: ”Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, el a replicat: ”Chiar şi aşa, tot ar trebui să facem fapte bune”.

Miliardarul s-a aflat în dispute online cu oficiali ucraineni în privinţa unui plan de pace pe care el l-a propus şi despre care Ucraina spune că este prea generos cu Rusia.

Citește și: Elon Musk a lansat un parfum pe care îl prezintă ca „Esența dorinței respingătoare”. 10.000 de unități s-au vândut în prima zi de la lansare

Fondatorul SpaceX a solicitat recent Departamentului american al Apărării să-şi asume costurile legate de utilizarea sateliţilor săi Starlink pentru facilitarea comunicaţiilor din Ucraina, pe care i-a pus la dispoziţie până atunci în mod gratuit. SpaceX a transmis Pentagonului că ar putea sista acest serviciu, dacă autoritățile militare americane nu îi vor achita câteva zeci de milioane de dolari în fiecare lună.

Miliardarul a atenţionat că această operaţiune a costat SpaceX până acum 80 de milioane de dolari, sumă care ar urma să ajungă la peste 120 de milioane de dolari până la sfârşitul acestui an şi la 400 de milioane în următoarele 12 luni.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult