- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Este oficial! Românii scapă de vizele pentru Turcia și vor călători doar cu buletinul. Măsura se aplică de la 1 iunie

21 May, 16:43 • Adrian Popovici
Turcia a anunțat că renunță la vizele pentru români din vară. Asta înseamnă că cetățenii României vor putea călători pentru 90 de zile în această țară doar cu buletinul.
Este oficial! Românii scapă de vizele pentru Turcia și vor călători doar cu buletinul. Măsura se aplică de la 1 iunie

Vești bune pentru românii care și-au plănuit o vacanță în Turcia sau abia au început să facă asta! După cum au transmis autoritățile de la Ankara, cetățenii români vor putea intra în această țară fără a mai avea nevoie de pașaport sau viză, doar cu buletinul, transmite Antena 3 CNN.

Asta înseamnă că din prima zi de vară, 1 iunie, românii vor putea să călătorească în Turcia folosindu-și doar cărțile de identitate. Asta înseamnă că legea semnată de Recep Tayyip Erdogan  le oferă cetățenilor români aceiași libertate de mișcare pe care o au și în statele Uniunii Europene.

Totuși, trebuie precizat că în ciuda deciziei anunțate de autoritățile din Turcia, această schimbare a condițiilor de intrare în această țară vine cu o condiție. Mai exact, deși românii au scăpat de vizele pentru această țară, ei au dreptul de a se afla pe teritoriul acesteia pentru doar 90 de zile.

Românii scapă de vizele pentru Turcia
Românii scapă de vizele pentru Turcia

Citește și: Schimbări importante în privinţa vizelor pentru cetăţenii români care vizează Turcia. Ce trebuie să ştii dacă pleci în vacanţă

Erdogan a eliminat vizele pentru Turcia în cazul românilor

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii. şi protecţie internaţională”, prevede decretul semnat de preşedintele Turciei”, se arată în decretul pe care  Recep Tayyip Erdogan, șeful de stat din Turcia l-a semnat astăzi.

Asta înseamnă, Turcia pregătește terenul pentru o schimbare semnificativă în politicile sale de viză. Se preconizează că în curând, probabil în luna iunie, odată cu apropiata implementare a unei noi decizii, cetățenii români vor putea intra în această țară doar cu buletinul.

Această schimbare a regimului de vize a fost anunțată de către președintele Recep Tayyip Erdogan și vine în contextul vizitei a prim-ministrului Marcel Ciolacu la Ankara.

Decizia de a permite intrarea doar cu buletinul vine ca o veste binevenită pentru mulți călători, eliminând necesitatea obținerii unui pașaport pentru o călătorie în Turcia. Această schimbare ar putea simplifica în mod semnificativ procesul de călătorie și ar putea contribui la creșterea fluxului de turiști și vizitatori în țară.

Citește și: Includerea României în programul Programul Visa Waiver, blocată din 2023 în Senatul SUA. De ce nu au scăpat românii de vizele pentru America

Tags: