- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Falimentul BlueAir aduce bucurie concurenței! Wizz Air e nevoit să își majoreze capacitatea cu 35% din cauza cererii foarte mari

02 Nov, 22:16 • Cornel Ghimeșan
În ciuda inflației ridicate oamenii călătoresc foarte mult, iar cererea la biletele de avion a crescut exponențial, ceea ce a obligat companiile aeriene să ia în calcul majorarea capacității. Wizz Air a anunțat deja că plănuieșste să facă acest lucru.
Falimentul BlueAir aduce bucurie concurenței! Wizz Air e nevoit să își majoreze capacitatea cu 35% din cauza cererii foarte mari

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat faptul că intenţionează să-şi majoreze capacitatea cu 35% în perioada septembrie 2022 – martie 2023, transmite Reuters. Potrivit sursei citate, această decizie a venit în urma faptului că cererea pentru călătorii rămâne solidă, în pofida presiunilor cu care se confruntă bugetele gospodăriilor din cauza inflaţiei.

,,Până acum nu vedem indicii privind o scădere a cererii, astfel încât rămânem încrezători”, a afirmat directorul general al Wizz Air, Jozsef Varadi, adăugând că nivelul rezervărilor este ridicat, informează Agerpres.

Alte articole: Duduie consumul în România! Carrefour a raportat în țara noastră a doua cea mai mare creștere a vanzarilor din toată Europa!

Această creştere de 35% a capacităţii se raportează la nivelul de dinaintea pandemiei, ceea ce înseamnă că Wizz se va alătura rivalei low-cost Ryanair ca una din puţinele companii aeriene europene care vor depăşi nivelul de dinaintea pandemiei.

Câştigurile de bază ale Wizz s-au situat la 374 milioane de euro, în trimestrul 3 al anului 2022, o redresare după pierderile de 154 milioane de euro precedentele trei luni, când lipsa de personal din aeroporturi a dus la anularea zborurilor.

În perioada martie – septembrie 2022 a înregistrat o pierdere operaţională de 63,8 milioane de euro, a anunţat operatorul aerian listat la Bursa de la Londra.

Acţiunile Wizz, care are o prezenţă importantă în Polonia şi România, înregistrau miercuri un declin de 6%, după avansul de 23% din săptămâna precedentă.

Informaţiile recentă din presă sugerează că ar putea exista o consolidare în sectorul transportului aerian Europa, dar Varadi a declarat că nu vede Wizz ca o ţintă de preluare, ţinând cont că Indigo Partners deţine o participaţie de aproximativ 18%.

,,Nu cred că suntem o ţintă de preluare, sau că putem deveni o ţintă pe această bază”, a afirmat şeful companiei.

WizzAir recrutează

Falimentul BlueAir aduce bucurie concurenței! Wizz Air e nevoit să își majoreze capacitatea cu 35% din cauza cererii foarte mari
Falimentul BlueAir aduce bucurie concurenței! Wizz Air e nevoit să își majoreze capacitatea cu 35% din cauza cererii foarte mari

Luna trecută, operatorul aerian Wizz Air anunţa că va găzdui un număr de 17 evenimente de recrutare, în octombrie şi noiembrie, în nouă oraşe din România, inclusiv la baza din Suceava, deschisă recent.

După ce, în perioada pandemiei de Covid, multe companii aeriene s-au văzut obligate să renunțe la personal din cauza reducerii numărului de zboruri, acum a venit momentul să-și mărească din nou echipa. Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că vor face recrutări pentru postul de însoțitor de bord. Anul acesta, Wizz Air a angajat peste 300 de persoane noi, iar acum urmează o nouă selecție. Recrutările vor avea loc în orașe precum Suceava, București, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Botoșani, Bacău, Sibiu și Timișoara. Candidații vor trece prin mai multe probe pentru a dovedi dacă sunt sau nu apți pentru această profesie.

Compania aeriană operează o flotă de 160 de aeronave Airbus A320 şi A321, compania fiind listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Citește: Au apărut primii adidași pentru cai. Cum arată încălțămintea pentru cabaline, vândută cu peste 1.000 de dolari

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult