- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

FIFA anunță venituri record la CM Qatar. Cupa Mondială va genera venituri de 7,5 miliarde de dolari

21 Nov, 14:05 • Bumbeneci Diana
Cupa Mondială din Qatar va genera venituri record de 7,5 miliarde de dolari. Anunțul complet neașteptat a fost făcut de FIFA.
FIFA anunță venituri record la CM Qatar. Cupa Mondială va genera venituri de 7,5 miliarde de dolari

Aproape trei milioane de bilete pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar au fost vândute până în prezent. Anunțul a fost făcut de FIFA. Mai mult, turneul urmează să aducă o sumă record de 7,5 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro) până la sfârșitul anului, informează AFP, citat de Agerpres.

Cupa Mondială va genera venituri de 7,5 miliarde de dolari

Cele 7,2 miliarde de euro reprezintă veniturile generate timp de patru ani de instanța conducătoare a fotbalului mondial și depășesc estimarea inițială cu un miliard.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru AFP că 2,95 milioane de bilete au fost vândute înaintea meciului de deschidere de duminică, dintre Qatar și Ecuador, de la Al-Khor, în nord-estul emiratului.

În acest context, președintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat în fața celor 211 membri ai Federației internaționale faptul că aceste „cifre fantastice” au fost atinse „în ciuda Covid-ului, în ciuda diferitelor crize din lume”.

Citește și: Ministrul Muncii, invitat în plenul Camerei Deputaților, la Ora Guvernului. Acesta trebuie să dea explicații pe tema pensiilor speciale

FIFA anunță venituri record la CM Qatar. Cupa Mondială va genera venituri de 7,5 miliarde de dolari
FIFA anunță venituri record la CM Qatar. Cupa Mondială va genera venituri de 7,5 miliarde de dolari

Startul Cupei Mondiale a dus rapid la o creștere istorică a interesului faţă de această competiţie, în ciuda criticilor extrasportive legate de organizarea turneului de către Qatar. S-au format cozi în faţa centrului de bilete al FIFA de la Doha, cozi extrem de neașteptate. Mia mult, fanii au raportat timpi lungi de aşteptare pentru a cumpăra tichete online, însă nu au renunțat la dorința de a lua parte la marea competiție.

Qatarul a vândut deja mai multe bilete decât Rusia, care a comercializat 2,4 milioane de tichete cu ocazia Cupei Mondiale din 2018.

Fanii din Qatar, Arabia Saudită, SUA, Mexic, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, India şi Brazilia sunt cei care au achiziţionat cele mai multe bilete. Aceste cifre bune dau mai multă greutate candidaturii lui Gianni Infantino pentru realegerea sa în funcţia de conducător al FIFA, în martie 2023.

Liderul italo-elveţian al FIFA a mai explicat că anul acesta vor fi anunţate noi reguli care reglementează agenţii de jucători şi şi-a exprimat dorinţa de a vedea mai multe meciuri între echipele naţionale din diferite regiuni, precum şi o Cupă Mondială mai mare.

Ai mai putea citi: Proiect. Șoferii drogați, în stare de ebrietate sau fără permis care provoacă accidente vor ajunge la închisoare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult