- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Fosta soție a fondatorului Amazon a câștigat peste 10 miliarde de $ într-o singură tranzacție. După divorțul de Bezos a devenit una dintre cele mai bogate femei din lume

28 Jan, 13:55 • Adrian Popovici
Anul trecut, MacKenzie Scott, fostă soție a fondatorului Amazon.com, miliardarul Jeff Bezos, și una dintre cele mai bogate femei din lume,  a efectuat o tranzacție semnificativă prin vânzarea a 65,3 milioane de acțiuni ale gigantului comerțului electronic. Această operațiune a generat un venit impresionant de aproximativ 10 miliarde de dolari.
Fosta soție a fondatorului Amazon a câștigat peste 10 miliarde de $  într-o singură tranzacție. După divorțul de Bezos a devenit una dintre cele mai bogate femei din lume

Anul trecut, MacKenzie Scott, fostă soție a fondatorului Amazon.com, miliardarul Jeff Bezos, și una dintre cele mai bogate femei din lume,  a efectuat o tranzacție semnificativă prin vânzarea a 65,3 milioane de acțiuni ale gigantului comerțului electronic. Această operațiune a generat un venit impresionant de aproximativ 10 miliarde de dolari, conform după cum arată datele analizate de specialiștii Bloomberg, transmite News.ro.

Vânzarea de acțiuni a reprezentat o schimbare semnificativă în portofoliul activelor aflate în proprietatea lui MacKenzie Scott, deoarece aceasta a eliberat aproximativ 25% din participația sa în cadrul gigantului comerțului electronic. La prețul de închidere de vineri al acțiunilor Amazon, tranzacția a fost evaluată la impresionanta sumă de 10,4 miliarde de dolari, conform datelor incluse într-un document depus la autoritățile de reglementare a bursei.

 

Sediu Amazon. Sursă foto: Twitter
Sediu Amazon. Sursă foto: Twitter

Te-ar putea interesa și: Cu cât se vinde pălinca de prune pe Amazon. Producătorii români au dat lovitura: „Încercați tăria românească de înaltă calitate”

Ce făcut MacKenzie Scott după divorțul de fondatorul Amazon?

Odată cu divorțul de Jeff Bezos,fondatorul Amazon, în 2019, MacKenzie Scott a primit un pachet de acțiuni reprezentând 4% din totalul acțiunilor companiei. La acea vreme, valoarea acestei participații se ridica la 36 de miliarde de dolari, plasând-o în rândul celor mai bogate femei din lume.

În 2019, MacKenzie Scott a anunțat că și-a luat angajamentul de a dona jumătate din averea sa în scopuri caritabile, iar de atunci a contribuit cu milioane de dolari către diverse cauze. La momentul de vineri, averea netă a acesteia a atins suma de 42,6 miliarde de dolari, conform estimărilor Forbes.

În iulie 2020, aproximativ un an după ce și-a asumat angajamentul, Scott a dezvăluit într-o postare pe blog pe platforma Medium că a donat aproape 1,7 miliarde obținuți în urma divorțului de fondatorul Amazon de dolari către diverse organizații caritabile. Printre beneficiarii acestor donații se numără Asian Americans Advancing Justice — AAJC, Black Girls CODE, Educate Girls, LatinoJustice și Transgender Law Center.

Mai târziu în acel an, ea a dezvăluit într-o altă postare pe blog că, împreună cu un „echipaj de consilieri,” a distribuit peste 4 miliarde de dolari către organizații care ajută comunitățile din Statele Unite afectate de pandemia de COVID-19. Aceste donații au fost direcționate atât către cele care satisfac necesități de bază, cât și către cele care vizează „inechitățile sistemice pe termen lung aprofundate de criză.”

Citește și: Amazon oferă transport gratuit pentru comenzile din România. Care este valoarea minimă pe care trebuie să o achiți