- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

G7 se reunește de urgență! Trebuie discutate noi măsuri împotriva lui Vladimir Putin

11 Oct, 11:28 • Cornel Ghimeșan
Liderii Grupului celor 7(G7) și Joe Biden se întânlesc virtual astăzi, marți, în regim de urgență. La vârful reuniunii va participa și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
G7 se reunește de urgență! Trebuie discutate noi măsuri împotriva lui Vladimir Putin

Preşedintele american Joe Biden şi liderii Grupului celor şapte (G7) vor avea marţi o întâlnire virtuală. Aceștia au inițiat întâlnirea pentru a discuta despre angajamentul lor de a sprijini Ucraina. Totodată vor fi puse pe masă metode pentru a-l trage la răspundere pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru agresiunea Rusiei, inclusiv pentru recentele sale atacuri cu rachete în Ucraina, a anunţat Casa Albă, potrivit Reuters. La întâlnirea G7 va participa și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

Citește și: Germanii ies în stradă împotriva politicii energetice a Guvernului. Mii de oameni au protestat în mai multe landuri din estul ţării

Volodimir Zelenski la vârful întânirii G7

G7 se reunește de urgență! Trebuie discutate noi măsuri împotriva lui Vladimir Putin
G7 se reunește de urgență! Trebuie discutate noi măsuri împotriva lui Vladimir Putin
Președintele Ucrainei a avut o convorbire telefonică cu președintele Statelor Unite ale Americii, prin care i-a transmis lui Biden faptul că loviturile de rachetă împotriva unor obiective civile din întreaga Ucraină sunt, pe de-o parte, un semn de slăbiciune a armatei ruse și pe de altă parte un șantaj rusesc, care denotă un semn de slăbiciune a Rusiei, care pierde pe câmpul de luptă.
Volodimir Zelenski întărește ideea că nu vor vor ceda în fața șantajului, a anunţat Administraţia prezidenţială din Kiev, luni seara.

Cei doi lideri au discutat despre importanţa apărării antiaeriene şi despre continuarea contribuţiilor americane pentru creşterea acestei capacităţi. Ucraina a promis că îşi va întări forţele armate după ce Rusia a lansat cele mai mari atacuri aeriene asupra oraşelor de la începutul războiului, forţând mii de oameni să se refugieze în adăposturi antiaeriene şi determinând Kievul să oprească exporturile de electricitate către Europa.

Luni dimineaţă, rachete au lovit ţinte din întreaga Ucraină, ucigând 14 persoane şi rănind zeci, în timp ce au sfâşiat intersecţii, parcuri şi locuri turistice. Explozii au fost raportate în Kiev, Lviv, Ternopil şi Zhytomyr în vestul Ucrainei, Dnipro şi Kremenchuk în centru, Zaporizhzhia în sud şi Kharkiv în est, au declarat oficialii ucraineni, transmite Reuters.

Alte articole: Datorie de 6.000 de lei pentru toți românii. În timp ce Coaliția promite majorări, România se afundă în datorii de 100 de miliarde de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult