- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Germania oferă la finalul anului 2022 ajutorul energetic de urgență. O serie de modificări legislative intră în vigoare în decembrie

07 Dec, 13:57 • Bocioacă Bianca
De luna aceasta, Germania va introduce o serie de modificări legislative , una dintre cele mai importante fiind compensarea integrală sau parțială a facturilor la gaz, pentru fiecare gospodărie, prin intermediul unui ajutor de la stat.
Germania oferă la finalul anului 2022 ajutorul energetic de urgență. O serie de modificări legislative intră în vigoare în decembrie

La sfârșitul anului 2022, Germania aduce o serie de schimbări pentru cetățeni. Chiriașii și proprietarii de apartamente vor beneficia de sprijinul financiar din partea guvernului federal, pentru pensionari va fi plătită o rată forfetară energetică, iar orarul de iarnă pentru căile ferate va intra în vigoare.

Milioane de gospodării din Germania vor primi din partea statului un ajutor care să acopere costurile pentru gaz și încălzire centrală. Facturile din perioada lunii decembrie vor fi acoperite parțial sau integral prin ajutorul  de urgență.

A duăsprezecea partea din consumul anual prognozat în luna septembrie 2022 reprezintă baza pentru calcularea transferului de costuri. Procedeul a fost gândit în așa fel pentru a crea un stimulent pentru a economisi energie.

Citește și: Vești bune pentru cei peste 800.000 de români din Germania! Alocațiile ajung la o sumă record, aproape cât pensia unui român

Cei care trăiesc în locuințe închiriate și care plătesc factura la gaz direct de la proprietar ar putea să nu beneficieze în mod direct de reducere. Proprietarii au timp un an de zile pentru a efectua facturarea. Scutirea plății pentru chriași e plănuită pentru intra în vigoare cel târziu în decembrie 2023, potrivit ZDF Heute.

Alocație forfetară de energie pentru pensionarii din Germania

Toți pensionarii vor primi o sumă forfetară de 300 de euro pentru prețul energiei în luna decembrie 2022, pentru a atenua creșterea costurilor. Nu este necesară o cere, banii fiind plătiți prin intermediul birourilor de plată a pensiilor.

Nu numai în sistemul energetic se vor face schimbări importante. Orarul de iarnă al multor companii de transport intră în vigoare de la 11 decembrie. O linie de mare viteză nouă va fi deschisă între Wendlingen și Ulm, ceea ce la va permite pasagerilor să călătorească mai rapid între Stuttgart și München. Prețurile biletelor de călătorie pe distanțe lungi vor fi majorate în tot statul german.

Citește și: Norvegia majorează taxele pentru miliardarii care vor să iasă din ţară: „Numărul celor care pleacă este alarmant”