- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Germania vine o cu o nouă ofertă la transportul public. Abonament de 49 de euro pentru toată țara

18 Oct, 12:37 • Dobran Viorel
Cu scopul ajutării cetățenilor să facă față creșterii inflației, în vara acestui an, Germania a oferit un abonament regional și local la doar 9 euro. După succesul acestui abonament, se revine cu o nouă ofertă: un abonament de 49 de euro.
Germania vine o cu o nouă ofertă la transportul public. Abonament de 49 de euro pentru toată țara

Cu scopul ajutării cetățenilor să facă față creșterii inflației, în vara acestui an, Germania a oferit un abonament regional și local la doar 9 euro. Această ofertă la abonament a avut un mare succes în rândul cetățenilor. Biletul de 9 euro a fost valabil în vară, în lunile iunie și iulie. S-a vândut în 52 de milioane de bucăți, într-o țară  cu 86 de milioane de locuitori. Alţi 10 milioane au pri­mit discountul automat prin abo­namentele deja existente. Astfel de a­bonamente costau aproximativ 80 de euro pe lună în marile oraşe ger­mane. În doar trei luni, călătorii cu pricina au economisit peste 200 de euro. Au existat de asemenea și pasageri nemulțumiți care s-au plâns de trenurile supraîncărcate  de sistemele nefuncţionale de aer condi­ţionat şi de întârzierile mari. De ani întregi, susţinătorii călătoriilor cu trenul şi autobuzul se plâng că Germania nu a investit suficient în sectorul de transport public.

După acest succes cu abonamentul de 9 euro , ministrul Transporturilor vine cu o nouă ofertă.

‘Am convenit asupra unui abonament cu prețul de 49 de euro pentru toată țara”, a anunțat ministrul Transporturilor Volker Wissing, după o întâlnire cu omologii săi regionali, potrivit rfi.ro.

Ministrul liberal a anuțat că formula de finanțare trebuie să rezulte dintr-un acord între Berlin și celelate regiuni, indicând că statul ar putea pune „1,5 miliarde de euro pe masă”.  Conform ministrului Transporturilor scopul este ca acest abonament să fie disponibil de la 1 ianuarie anul viitor.