- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Greta Thunberg renunță la celebritate. „Este timpul să înmânez microfonul”

19 Oct, 16:10 • Bumbeneci Diana
Greta Thunberg a decis să continue lupta pentru protecția climei, însă a luat o decizie radicală. Începând de astăzi se va îndepărta de spațiul public.
Greta Thunberg renunță la celebritate. „Este timpul să înmânez microfonul”

Greta Thunberg, activista de mediu suedeză, vrea să renunțe la viața publică, după aproape șapte ani în care a apărut aproape zilnic sau săptămânal în mass media. Greta a afirmat că în viitor vrea să lucreze mai mult în culise în cadrul campaniilor pentru protecţia climei, relatează dpa, citată de Agerpres.

Greta Thunberg renunță la viața publică

Pentru Greta, acum este momentul cel mai bun să renunțe la viața publică și să se axeze mai mult pe problemele care afectează cu adevărat populația. Activista a promis că își va continua activitatea, dar nu va mai fi la fel de prezentă pe social media și la TV.

Citește și: Greta Thunberg, față în față cu abordarea față de criza climatică. Cum i-a schimbat viața sindromul Asperger

„Voi face încă multe, dar nu voi mai fi atât de vizibilă în mass-media”, a declarat Greta Thunberg, în vârstă de 19 ani, pentru revista germană Brigitte Be Green.

Greta Thunberg renunță la celebritate. „Este timpul să înmânez microfonul”
Greta Thunberg renunță la celebritate. „Este timpul să înmânez microfonul”

„Este timpul să înmânez microfonul”, a spus ea.

Greta a mai transmis că oamenii cei mai afectaţi de criza climatică ar trebui să fie ascultaţi mai mult. Cât despre dezbaterea asupra energiei nucleare, Thunberg şi-a reiterat convingerea că ar fi de preferat să se continue utilizarea centralelor nucleare decât să se revină la cărbune.

Părerea mea personală – şi nu vorbesc în numele „Fridays For Future” – este că este o greşeală să opreşti (centralele nucleare) atunci când alternativa este cărbunele„, a spus Thunberg.

Amintim că activista pentru climă a devenit faimoasă la vârsta de 15 ani când a început să îşi petreacă zilele de vineri în faţa sediului guvernului suedez, cerând acţiuni mai serioase pentru combaterea schimbărilor climatice. Alături de ea au fost peste 100.000 de tineri care au transmis mesajul său mai departe.

Citește și: Pașii pe care Banca Centrală Europeană trebuie să îi facă pentru a contracara inflația. Oficial BCE: „majorarea dobânzilor este absolut necesară”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult