- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

HP face concedieri masive! Printre miile de angajați vizați se află și români

24 Nov, 08:50 • Bumbeneci Diana
HP anunță concedieri masive. Pe lista persoanelor care vor rămâne fără loc de muncă se află și români.
HP face concedieri masive! Printre miile de angajați vizați se află și români

Valul de concedieri se resimte și la HP. Compania, prezentă și în țara noastră are în plan să renunțe la 4.000-6.000 de angajați din personalul său global, potrivit sturtupcafe.

Valul de concedieri raportate în companiile de tehnologie va avea repercusiuni și la HP

Se pare că gigantul tech american, care are aproape 2.000 de angajați în țara noastră, a anunțat că are ca obiectiv principal să își reducă personalul global cu 4.000-6.000 de angajați în perioada 2023-2025.

Prin restructurarea personalului, HP are primele estimări că va face economii de 1 miliard de dolari. Prima măsură luată face parte dintr-o strategie mai largă, intitulată Future Ready Transformation Plan, prin care compania crede că va obține o reducere cu 1,4 miliarde de dolari a cheltuielilor sale, la nivel mondial, până la finalul anului 2015.

HP face concedieri masive! Printre miile de angajați vizați se află și români
HP face concedieri masive! Printre miile de angajați vizați se află și români

Ai mai putea citi și: Măsurile anti criză din România. Iohannis: „Rezultatele se vor vedea începând cu anul 2023, care trebuie să fie anul dezinflației”

De altfel, HP Inc Romania SRL a raportat, în cursul anului trecut, o cifră de afaceri de 417,3 milioane de lei și profit de 17,2 milioane de lei, cu un număr mediu de 1.221 de angajați.

Conform statisticilor, HP.Inc (Hewlett-Packard) are 51.000 de angajați. Compania americană are aproape 2.000 de salariați în România, în cadrul subsidiarelor sale de la București:

• Hewlett Packard Romania SRL a avut, în anul 2021, p cifrî de afaceri de 134,7 milioane de lei și profit de 6,8 milioane de lei, cu 133 de salariați.

• Enterprise Services Romania SRL a făcut, în anul 2021, o cifră de afaceri de 105,4 milioane de lei, dar a ieșit pe pierderi de 41,4 milioane de lei, având un număr mediu de 465 de angajați.

Te mai poate interesa și: Serbia are în plan să importe gaz şi electricitate din Azerbaidjan. România și Ungaria vor avea o implicare cheie în crearea unui cablu submarin

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult