- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Incredibil! Turcia a descoperit în Marea Neagră un nou zăcământ de gaz

27 Dec, 13:10 • Bumbeneci Diana
Turcia a descoperit un nou zăcământ de gaz impresionant. Acesta are rezerve de peste 50 de miliarde de metri cubi.
Incredibil! Turcia a descoperit în Marea Neagră un nou zăcământ de gaz

Turcii fac un pas înainte în proiectul prin care doresc să devină independenți din punct de vedere energetic. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a anunţat că în Marea Neagră a fost descoperit un nou zăcământ de gaze naturale, ale cărui rezerve sunt estimate la 58 de miliarde de metri cubi, potrivit TRTWorld.

Un nou zăcământ de gaz descoperit de Turcia

Scopul final al Turciei este să-și declare independența energetică față de petrolul și gazele naturale străine cât mai curând posibil, a precizat Erdogan. Acest obiectiv a fost anunțat de luni întregi, iar oficialitățile au început primele demersuri în acest sens.

Noul zăcământ a fost descoperit la 3.023 de metri sub nivelul mării. Rezerva de gaze naturale a Turciei în Marea Neagră are acum o valoare de piață de 1 trilion de dolari.

Citește și: Schimbări majore pe piața muncii din România. Ce ocupații au apărut în 2022

Un nou zăcământ de gaz în Turcia - foto sugestiv
Un nou zăcământ de gaz în Turcia – foto sugestiv

Erdogan a anunțat că Turcia nu are de gând să se oprească: „Vom lansa noi foraje cât mai curând posibil”, a transmis acesta. La fel au confirmat și mai multe oficialități din domeniul energiei, spunând că vor urma investiții majore în descoperirea de astfel de locuri care să aducă beneficii atât Turciei, cât și altor state care ar putea fi sprijinite de țara condusă de Erdogan.

Ai mai putea citi: Alexandru Rafila, vorbește despre dezastrul creat de sezonul gripal: „Copiii cu forme uşoare sau medii nu trebuie să meargă la spital”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult