- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Joe Biden gafează din nou! Aflat în Cambodgia, a mulțumit Columbiei pentru leadershipul la președinția ASEAN

12 Nov, 16:51 • Gabriela Andreescu
„Aș dori să-i mulțumesc premierului pentru leadershipul Columbiei la președinția ASEAN”, a spus președintele SUA în deschiderea Summitului Asiei de Sud-Est de la Phnom Penh, alături de prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen
Joe Biden gafează din nou! Aflat în Cambodgia, a mulțumit Columbiei pentru leadershipul la președinția ASEAN

Biden, care va împlini 80 de ani luna aceasta, este renumit pentru numeroasele sale gafe de la începutul carierei sale la Washington. Cea mai nouă se înscrie în momentele hilare oferite de-a lungul timpului de președintele american

În deschiderea Summitului Asiei de Sud-Est de la Phnom Penh, Biden a adresat un discurs, în care a declarat: „Aș dori să-i mulțumesc premierului pentru leadershipul Columbiei la președinția ASEAN”

De altfel, Biden pare să fie hotărât in perpetuarea confuziei dintre Cambodgia și Columbia. Președintele SUA a făcut aceeași greșeală și când a părăsit Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia.

El le-a spus reporterilor că „se îndreaptă spre Columbia”, dar s-a corectat rapid: „Vreau să spun Cambodgia”.

Joe Biden gafează din nou! Alfat în Cambodgia, a mulțumit Columbiei pentru leadershipul la președinția ASEAN
Joe Biden gafează din nou! Alfat în Cambodgia, a mulțumit Columbiei pentru leadershipul la președinția ASEAN

Cu aproape o săptămână în urmă Biden a fost criticat de conservatori după ce a făcut două gafe în timpul unui discurs susținut marți despre starea economiei Statelor Unite, scrie hotnews. El a dat vina pentru inflația mare pe „războiul din Irak”, corectându-se rapid și spunând că este vorba despre Ucraina. Încercând să explice de ce a confundat Ucraina cu Irak, Biden a făcut o nouă gafă:

„Inflația este o problemă la nivel mondial în acest moment din cauza războiului din Irak și a impactului asupra petrolului și a ceea ce face Rusia. Adică, scuzați-mă, războiul din Ucraina. Mă gândesc la Irak pentru că acolo a murit fiul meu”, a afirmat Biden.

Cu toate acestea, cea mai recentă gafă a președintelui Biden, care este ușor de contestat din punct de vedere geografic, a fost totuși mai puțin jenantă decât ce al vicepreședintelui său în septembrie anul trecut din Coreea de Sud, scrie sursa citată.

Kamala Harris, în timpul unei vizite în zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, a spus că Statele Unite au avut „o alianță cu Republica Coreea de Nord. Și este o alianță care este puternică și durabilă”.

Citește și: Chinezii clonează tot, chiar și dronele Bayraktar TB2! Celebrele dispozitive care au pus rușii pe fugă în Ucraina au acum o versiune contrafăcută, alături de Adibas și Panasoanic

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult