- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

ULTIMA ORĂ: Putin:„Ne vom apăra pământul cu orice preț! Rușii, ucrainienii nu au rădăcini diferite”. Liderul de la Kremlin a făcut anunțul anexării ilegale a celor 4 regiuni.

30 Sep, 16:02 • Cornel Ghimeșan
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat oficial anexarea regiunilor Herson, Donețk, Lugansk, Zaporojie. Ceremonia trebuia să aibă loc la ora 15ș00, însă dictatorul s-a lăsat așteptat. Sute de invitați l-au așteptat în sala special pregătită pentru anunțul anexării.
ULTIMA ORĂ: Putin:„Ne vom apăra pământul cu orice preț! Rușii, ucrainienii nu au rădăcini diferite”. Liderul de la Kremlin a făcut anunțul anexării ilegale a celor 4 regiuni.

După zilele dedicate referendumului în regiunile: Herson, Donețk, Lugansk și Zaporojie, Putin a organizat o ceremonie prin care să anunțe anexarea ilegală a 18% din Ucraina.Liderul de la Kremlin a semnat în miezul nopții de joi spre vineri decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene. Site-ul oficial Kremlinului a postat cele două decrete semnate și parafate de către președintele rus. Unul dintre decrete este intitulat „Recunoașterea suveranității de stat și independența regiunii Zaporojie”. Conform celui de-al doilea document, Putin a decis să „recunoască suveranitatea de stat și independența regiunii Herson”. Decretele intră în vigoare în ziua semnării.

Citește și: În miezul noptii, Putin a semnat recunoașterea independenței regiunilor ocupate de Rusia în Ucraina. Consiliul de Securitate al ONU se reunește în ședință de urgență

„Rusia are patru noi regiuni. Rezultatele referendumurilor sunt clare și cunoscute, oameni au ales și alegerea este definitivă. Occidentul a decis ruperea Uniunii Sovietice, dar nu ne vom raporta la acest status-qou”, a declarat președintele rus în timpul conferinței.

Acesta a adăugat faptul că anexarea acestor patru regiuni „este voința a milioane de oameni” și este „dreptul lor integral”, așa cum se precizează în Carta ONU. Kremlinul a avertizat că orice atact asupra regiunilor proaspăt anexate, va fi considerat un act de agresiune împotriva Rusiei.

Consiliul de Securitate ONU urmează să voteze, vineri, o rezoluție pentru condamnarea referendumurilor, conform Franței, care deține, în prezent, președinția organizației. Totuși, rezoluția nu are nicio șansă să treacă de veto-ul rușilor.

ULTIMA ORĂ: Putin:„Ne vom apăra pământul cu orice preț! Rușii, ucrainienii nu au rădăcini diferite”. Liderul de la Kremlin a făcut anunțul anexării ilegale.
ULTIMA ORĂ: Putin:„Ne vom apăra pământul cu orice preț! Rușii, ucrainienii nu au rădăcini diferite”. Liderul de la Kremlin a făcut anunțul anexării ilegale.

Liderul de la Kremlin blamează vestul pentru toate nenorocirile

„În 1991, Occidentul credea că URSS nu se va întoarce, sau Rusia nu își va reveni din acea lovitură. Și am avut anii 1990 groaznici, totuși Rusia a rezistat și a devenit mai puternică și și-a luat înapoi locul meritat. Dar Occidentul caută noi oportunități pentru a ne lovi și au visat întotdeauna să împartă statul nostru în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”, a mai declarat Putin

„Unii din liderii acestor țări sunt de acord cu ideea de a deveni vasali, dar alții nu. Așa apar catastrofele umanitare, milioane de vieți în colonii de care lor nu le pasă. Ei își vor doar profiturile. Vor să ne vadă o colonie. Nu vor un parteneriat pe picior de egalitate cu Rusia, vor să ne jefuiască.” a spus Putin

Discursul lui Putin este susținut în Sala Sf. Gheorghe a Kremlinului, iar după discurs urmează să aibă loc un concert pop în Piața Roșie, pentru a fi sărbătorită cea mai mare anexare de la Hitler până în prezent.


Alte articole: Planurile lui Putin au trecut la alt nivel! În Rusia se vinde o hartă în care Ucraina apare ca aparținând rușilor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult