- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Lamborghini scrie ultima filă în istoria modelelor sale propulsate exclusiv pe benzină. Compania a prezentat „ultimul mohican”: modelul Huracan Sterrato

30 Nov, 21:52 • Gabriela Andreescu
Producătorul auto de lux Lamborghini a dezvăluit oficial la Miami modelul Huracan Sterrato, ultimul bolid care va fi alimentat 100% de benzină. În plus, modelul se va diferenția de celelalte supermașini Lamborghini de până acum, întrucât a fost conceput și pentru off-road.
Lamborghini scrie ultima filă în istoria modelelor sale propulsate exclusiv pe benzină. Compania a prezentat „ultimul mohican”: modelul Huracan Sterrato

Modificările aduse supercar-ului italian au fost concepute pentru a-l face capabil să conducă chiar și pe teren accidentat. Primul lucru care iese în evidență este garda la sol neobișnuit de înaltă pentru un Lamborghini. Față de Huracan EVO, Sterrato are o gardă la sol mai înaltă cu 44 de milimetri, scrie automarket.ro.

Noul model este ultimul din istoria mărcii care primește un motor pur termic, fiind vorba de un propulsor V10 de 610 cai putere. Motorul V10 de 5.2 litri livrează un cuplu de 560 Nm. Împreună cu o cutie de viteze automată cu 7 trepte, cu dublu ambreiaj și cu tracțiune integrală, Huracan Sterrato are nevoie de 3.4 secunde pentru a atinge 100 de km/h. Viteza maximă este de 260 de km/h.

Caroseria este presărată cu elemente de protecție vizibile în special în zona aripilor. Huracan Sterrato primește și protecție suplimentară în zonele mai puțin vizibile. Aici este montat un scut de protecție din aluminiu, alături de praguri ranforsate și un difuzor cu protecție tot din aluminiu.

Deasupra capotei motorului este montată o priză de aer care ajută la răcirea mai bună a motorului în condiții de praf, iar în partea din față sunt montate și proiectoare led, mai scrie sursa citată.

Lamborghini a prezentat ultimul model propulsat 100% pe benzină: Huracan Sterrato
Lamborghini a prezentat ultimul model propulsat 100% pe benzină: Huracan Sterrato

Citește și: Un mic ajutor pentru românii cu salarii mici: Începând din 2023, salariile sub nivelul de 4000 de lei vor avea 200 de lei scutiţi de impozit!

Noul model lansat de Lamborghini, este cu 4,45 centimetri mai înalt decât un model tipic Huracan și cu 3,3 centimetri mai lat.

Din păcate, Lamborghini nu a publicat imagini cu interiorul noului model, însă sunt menționate noutăți și aici. Habitaclul este caracterizat de noua tapițerie exclusivă Alcantara Verde Sterrato, iar interfața software a noului model primește o grafică specială și indicatoare noi, exclusive.

Compania își prezintă noul model drept „Prima super mașină sport concepută pentru o plăcere maximă de a conduce chiar și departe de asfalt pe suprafețe afanate sau murdare, reinterpretând însuși conceptul de sportivitate și subliniind principiile mărcii de curaj, autentic și neașteptat.”

„Este un Lamborghini complet diferit. Este pentru băieții de aici în Italia care merg la schi. Te duci în Dolomiți și ai o mașină destul de cool în care poți să-ți pui schiurile, snowboardul, echipamentul de kite surf, sau ești în California, poți să-ți pui placa de surf deasupra”, a spus Mitja Borkert, designerul principal al Lamborghini.

Lansarea noului model a făcut valuri în presa de peste ocean.

„Dacă Mad Max ar fi deținut un Lamborghini, atunci probabil ar fi semănat mult cu Sterrato,”a comentat ironic CNN

Producătorul italian a anunțat că doar 1.499 unități vor fi construite. Prețul va porni de la 263.000 de euro în Europa. Pentru alte piețe, inclusiv SUA, prețurile nu au fost încă anunțate.

Citește și: România a ieșit din planurile Varta. Compania amână investiția de un miliard de euro în fabrica de baterii și a oprit toate planurile pentru o eventuală extindere

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult