- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

LinkedIn operează concedieri pentru a doua oară în 2023. Vor fi disponibilizaţii 668 de angajaţi

17 Oct, 09:23 • Cornel Ghimeșan
Platforma internațională de business și cariere LinkedIn, deținută de gigantul IT Microsoft, face concedieri suplimentare în anul 2023, completând șirul actual al disponibilizărilor de angajați din sectorul tech mondial.
LinkedIn operează concedieri pentru a doua oară în 2023. Vor fi disponibilizaţii 668 de angajaţi

LinkedIn operează concedieri pentru a doua oară în 2023. Platforma socială profesională a anunțat că renunță la încă 668 de angajați, după ce, în luna mai, concediase 716 persoane. Concedierile de la LinkedIn ajung astfel să afecteze 1.384 de oameni în anul 2023, reprezentând circa 7,3% din personalul său total, la nivel internațional.

LinkedIn operează concedieri pentru a doua oară în 2023

Reducerile, care afectează mai mult de 3% din cei 20.000 de angajaţi, se adaugă la pierderile de zeci de mii de locuri de muncă din acest an în sectorul tehnologiei, în faţa unei perspective economice incerte. „În timp ce ne adaptăm structurile organizaţionale şi ne simplificăm luarea deciziilor, continuăm să investim în priorităţi strategice pentru viitorul nostru şi să ne asigurăm că oferim în continuare valoare pentru membrii şi clienţii noştri”, a anunţat LinkedIn.

Citeşte şi: Ce maşini conduc cei mai deştepţi oameni din lume. Bill Gates are peste 46 miliarde de dolari în garaj

În mai, LinkedIn a decis să reducă 716 de locuri de muncă din echipele de vânzări, operaţiuni şi asistenţă, pentru a-şi eficientiza operaţiunile şi a elimina straturi birocratice, pentru a ajuta la luarea unor decizii mai rapide.

„Ne angajăm să oferim sprijin deplin tuturor angajaților afectați de această tranziție și să ne asigurăm că sunt tratați cu grijă și respect”, a precizat LinkedIn, într-un comunicat oficial. Plaforma deținută de Microsoft spune că va continua să inveastească în „priotățile sale strategice”.

Citeşte şi: A cumpărat cu 20 de lei un tablou dintr-un magazin de vechituri şi s-a îmbogăţit. A descoperit că e mai scump decât o vilă din centrul oraşului

LinkedIn a fost lansată de Reid Hoffman și Eric Ly, în 2003, în Silicon Valley, mai exact la Mountain View, California. Din 2016, platforma a fost cumpărată de Microsoft, pentru 26,2 miliarde USD.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult