- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Locul care oferă 500.000 de bilete gratuite de avion pentru a atrage noi vizitatori. Turiștii de pretutindeni pot beneficia

19 Feb, 12:23 • Claudia Simion
Hong Kong apelează la o metodă inedită de a atrage turiștii străini. Autoritățile, în încercarea de a aduce un suflu nou turismului afectat de pandemie și de criza economică globală, se pregătesc să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite turiștilor.
Locul care oferă 500.000 de bilete gratuite de avion pentru a atrage noi vizitatori. Turiștii de pretutindeni pot beneficia

Autoritățile din Hong Kong, în încercarea de a aduce un suflu nou turismului afectat de pandemie și de criza economică globală, se pregătesc să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite turiștilor.

Anunțul a fost făcut de Guvernul din Hong Kong, care a transmis că va oferi 50.000 de bilete gratuite pentru a atrage vizitatori noi. Proiectul se numește „Hello Hong Kong” și s-a lucrat de la el timp de doi ani.

Citește și Vouchere de vacanţă 2023. Milioane de angajaţi la stat sunt vizaţi! Ministrul Turismului face anunţul: „Obiectivul nostru este încurajarea românilor să-şi (re)descopere ţara”

Așadar, biletele gratuite, pe care statul a dat circa 254,8 milioane de dolari, vor fi distribuite prin trei companii aeriene, Cathay Pacific, HK Express şi Hongkong Airlines.

Cine poate beneficia de bilete gratuite către Hong Kong

Turiștii interesați să viziteze Hong King pot intra pe pagina de prezentare a oricărei companii din cele trei, începând cu data de 1 martie, își pot înscrie numele în loteria biletelor de avion și să aștepte să vadă dacă au avut noroc.

Turiștii pot primi biletele în trei tranșe: de la 1 martie le pot primi persoanele din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie cei care locuiesc în China continentală, iar de la 1 mai cei din restul lumii. Și localnicii sunt incluși în acest program, iar ei le pot primi de la 1 iulie.

Citește și Mașini electrice și hibrid, cu kilometrajul dat înapoi. La ce mărci trebuie să fiți atenți dacă cumpărați un autoturism second-hand

Turismul din Hong Kong și nu numai a fost grav afectat din cauza pandemiei de Covid. Pe toată perioada pandemiei, călătoriile către Hong Kong au fost foarte dificile. Se instaurase și măsura carantinei și erau o mulțime de restricții. Dacă înainte de pandemie, Hong Kong avea 56 de milioane de vizitatori, după 2022 a ajuns la circa 100.000 de turiști. Astfel, orașul a încercat să găsească tot felul de metode și strategii pentru a depăși criza.