- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Locul de muncă pe care nimeni nu-l vrea. Se oferă salariu 520.000 € și cazare gratuită

23 Feb, 23:12 • stefan.vlad
Locul de muncă pe care nimeni nu-l vrea. Chiar dacă oferta este una foarte tentantă cu un salariu de 520.000 € și cazare gratuită, oamenii nu vor să îl accepte. Acest job nu se află la noi în țară, ci în Australia.
Locul de muncă pe care nimeni nu-l vrea. Se oferă salariu 520.000 € și cazare gratuită

Locul de muncă pe care nimeni nu-l vrea. Este vorba de Quairading, un orășel din vasta regiune de vest a Australiei, care oferă o mare oportunitate pentru un medic de familie care dorește să se stabilească acolo. Oferta include un salariu de 520.000 de euro pe an și o casă cu patru dormitoare, unde angajatul se poate muta fără să plătească chirie. Cu toate acestea, deși oferta pare foarte atractivă, până acum niciun medic nu a aplicat încă pentru a ocupa postul vacant, potrivit The West Australian.

Locul de muncă pe care nimeni nu-l vrea

Motivul constă probabil în faptul că Quairading este situat în regiunea Wheatbelt, o zonă agricolă cunoscută pentru producția de grâu. Cu toate acestea, în ultimii 20 de ani, regiunea a suferit de pe urma depopulării și declinului sectorului agricol. Oricine este de acord să se mute acolo s-ar trezi, prin urmare, aproape în mijlocul nimicului.

Lipsa de medici generalişti în Australia este în creştere şi se estimează că până în 2031 va fi nevoie de aproape 11.000 de medici suplimentari. Urgența, așadar, nu privește doar Quairading, ci și multe alte orașe din țară. Un oraș din apropiere, de exemplu, a fost nevoit să închidă definitiv ușile cabinetului său din cauza lipsei unui medic generalist înlocuitor.

Nevoia de noi medici este de fapt atât de mare încât Guvernul australian a decis să intervină oferind și un stimulent de 7.800 de euro dacă medicul rămâne în funcție doi ani și 14.900 de euro dacă rămâne cinci. Oferta unui bonus generos, a unui salariu mare și a locuințelor gratuite este o încercare disperată de a atrage noi medici, dar până acum nimeni nu a răspuns apelului.

Citește și: Aproximativ 53% dintre angajați se așteaptă să li se mărească salariile anul acesta, altfel au de gând să iși găsească alt loc de muncă

Românii vor joburi mai bine plătite

Românii vor joburi mai bine plătite. Astfel, candidații au înregistrat aproximativ 2 milioane de aplicări din septembrie până acum, cele mai active fiind femeile (55%), dar și cei de 35-44 de ani (24%), urmați îndeaproape de cei cu vârsta între 45-54 de ani (23%). Categoriile de nivel începător și mediu au fost, de asemenea, cele mai dinamice.

În încercarea de a găsi un job mai bun, activitatea candidaților a fost neîntreruptă în acest an, și chiar a crescut din septembrie, înregistrând un vârf în octombrie și în noiembrie. Cele mai multe aplicări au mers către joburile din Vânzări, IT/ Telecom, Financiar/ Contabilitate, Inginerie și Management.

În comparație cu lunile de vară, joburile remote au înregistrat cu 21% mai multe aplicări din septembrie până acum, ca semn că interesul pentru acest mod de lucru rămâne la fel de ridicat. Cele mai multe aplicări pentru joburi remote au fost înregistrate în IT/ Telecom, Vânzări și BPO (pentru poziții de call-center sau suport clienți). Județele cu cele mai multe oferte rămân București/Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Iași.