- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

McDonald’s vrea să dea lovitura până în 2027. Compania vrea să deschidă încă 10.000 de restaurante

06 Dec, 22:17 • Bumbeneci Diana
Decizie neașteptată. McDonald's vrea să deschidă 10.000 de noi restaurante până în 2027.
McDonald's vrea să dea lovitura până în 2027. Compania vrea să deschidă încă 10.000 de restaurante

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s Corp. a confirmat în cursul zilei de miercuri că are în plan să deschidă aproximativ 10.000 de noi restaurante, la nivel global, extinderea colosală urmând să aibă loc până în 2027. Mai mult, Mc are în plan să dubleze veniturile generate din programul de loialitate, transmite Reuters.

McDonald’s mai vrea încă 10.000 de restaurante până în 2027

Noile planuri de expansiune vor duce numărul de restaurante McDonald’s la aproximativ 50.000 de unităţi în peste 100 de ţări şi va reprezenta cea mai rapidă perioadă de creştere din istoria companiei, după cum anunță oficialii McDonald’s în avanpremiera unei întâlniri cu investitorii. La ora actuală, lanţul are peste 41.000 de restaurante şi s-a angajat să deschidă alte 2.000 de restaurante până la finele acestui an.

Preţuri mai mari, produse mai puține în meniul McDonald’s.
Afacerile McDonald’s

De altfel, McDonald’s are în plan să majoreze baza sa de utilizatori ai programului de loialitate până la 250 de milioane utilizatori activi în 2027, ceea ce i-ar permite să genereze vânzări anuale de 45 de miliarde de dolari. În prezent, programul de loialitate al McDonald’s are 150 de milioane de utilizatori activi, care generează vânzări de peste 20 de miliarde de dolari.

„În cadrul acestui plan de expansiune, McDonald’s va extinde un program pilot din SUA, denumit „gata la sosire”, în cadrul căruia personalul restaurantului începe să lucreze la comenzile online şi mobile înainte de a ajunge clientul în restaurant. Lanţul intenţionează să testeze acest program pilot pe primele şase pieţe ale sale în 2025”, mai anunță Mc.

McDonald’s are așteptări la o marjă operaţională de peste 40% în 2024, destul de asemănătoare cu cea din ultimele două trimestre, şi la o îmbunătăţire continuă în următorii ani. De asemenea, McDonald’s prognozează că anul următor chetuielile de capital se vor cifra la 2,5 miliarde de dolari, urmând să crească cu 300 până la 500 milioane de dolari în fiecare an până în 2027.

Ai mai putea citi: McDonald’s deschide restaurantul cu numărul 98 în România. Iată unde este amplasat

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult